Jalgpalli otsepilt: Infonet andis eduseisu käest ja mängis Floraga viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 5. vooru avasid Lasnamäel reede õhtul tabelijuht Infonet ja tiitlikaitsja Flora. Avapoolaja ainukese värava lõi 31. minutil Dmitri Kruglov, kes realiseeris Infoneti kasuks määratud penalti. Viigiväravat jahtinud Flora jõudis sihile napilt kaks minutit enne mänguaja täistiksumist, kui 88. minutil skooris Albert Prosa. Liigatabelit juhib 13 silmaga endiselt Infonet, kes loovutas sel hooajal esmakordselt punkte. Flora on kaheksa punktiga neljandal kohal.

Postimees tõi kell 19.00 algava kohtumise otsepildis vaatajateni, mäng on järelvaadatav.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Infonet – FC Flora

Reedel, 1. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Pikka eellugu polegi vooru avalahingule vaja tegelikult kirjutada – vastamisi lähevad tabeliliider ja tiitlikaitsja ning see räägib enda eest ise. Infonet on suutnud ainsa meeskonnana sel hooajal kõik neli mängu võita, alistades järgemööda Paide, Nõmme Kalju, Tartu Tammeka ja Pärnu. Kalju on seejuures seni ainus meeskond, kes suutnud neile värava lüüa

Seega pole sugugi ootamatu, et märtsikuu parimaks treeneriks valiti Aleksandr Puštov, kuu parimaks mängijaks aga ghanalasest keskkaitsja Ofosu Appiah, kes lisaks põhitöö edukale tegemisele on suutnud juba lüüa ka tervelt kolm väravat. Neist üks oli võiduvärav Kalju vastu. Lisaks parimale kaitseliinile ongi Infoneti mängijad heas hoos olnud ka vastaste värava all, sest kümnest löödud väravast enamat pole ette näidata ühelgi teisel meeskonnal.

Flora alustas küll viigiga Levadia vastu, mängis seejärel suurelt üle Rakvere Tarva ja pani paika ka Narva Transi, kuid kaotas neljandas voorus võõrsil ootamatult kindlalt Nõmme Kaljule. Liigatabelis ollakse neljandal kohal ja vahe Infonetiga on küll vaid viis punkti, ent kaotuse korral võib see käriseda juba kaheksale silmale, mida on isegi hooaja niivõrd varases faasis üsna palju. Võidu korral ollakse samas esikohast vaid kahe punkti kaugusel.

Eelmisel hooajal võitis Flora neljast omavahelisest mängust kolm, korra lepiti ka väravateta viiki. Vahepealne koondisemängude paus võib teoorias olla rohkem mõjunud Florale, sest näiteks Eesti A-koondises oli nende ridadest koguni kaheksa meest. Tõsi, platsil käisid neist Norra ja Serbia vastu vaid Nikita Baranov, Gert Kams, Rauno Sappinen ja Maksim Gussev, neist kaks viimast episoodiliselt. Infonetist mahtus sedapuhku koondisesse vaid kogenud Aleksandr Dmitrijev. Noortekoondisega käisid aga Horvaatias EM-valikmängu mängimas kuus florakat, Infonetist kõigest Vladimir Avilov.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Arvan, et ees ootab väga huvitav kohtumine: kompromissitu võitluse tulemusena ründav ja emotsionaalne. Flora meile mööndusi ei tee ning meiegi järele anda ei kavatse. Mäng peab tõestama, kumb on tugevam. Ootame oma fänne – nendega oleme veel tugevamad!»

Infoneti keskkaitsja Andrei Kalimullin: «Meile meeldib meie asukoht tabelis. Säilitamaks esimest kohta peame koduväljakul võitma oma otseseid konkurente. Meeskond on oma võimetes kindel ning valmistub mänguks väga kvaliteetselt. Kõik mängijad mõistavad kohtumise tähtsust ning on valmis andma endast võidu saavutamiseks maksimumi. Reedel püüame näidata oma parimat mängu ja võita!»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Koondisepaus, mis mitmed mehed klubist eemale viinud, teeb asju raskemaks, kuid võtmekohaks ei ole see, mis ja mida kui palju mõjutab, vaid see, kuidas mingis olukorras toimida. Kõik olukorrad on lahendatavad. Infonet armastab mängida palliga ja kiiretele kontrarünnakutele, samas on suudetud kaitse kompaktne hoida. Meie ründajad saavad olema selleks mänguks vajalikul määral teravad.»

Flora ründaja Albert Prosa: «Ründaja mõtleb sellele, kuidas väravaid lüüa. Infoneti kaitse on olnud hea, aga ei midagi utoopilist. Kindlasti on nad sel aastal tugevamad kui eelmisel, nii et võib oodata, et ka sel korral pakuvad nad meile hea väljakutse. Läheme lahingut andma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles