Venelasest olümpiavõitja tunnistas meldooniumi kasutamist

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov.
Aleksandr Legkov. Foto: SCANPIX

Venemaa murdmaasuusataja ja 2014. aasta Sotši olümpiamängude kuldmedalist Aleksander Legkov teatas, et tema arust pole meldoonium doping, ning tunnistas, et ta on seda tarvitanud.

1. jaanuarist alates keelatud ainete nimekirja kuuluva meldooniumiga on vahele jäänud juba rohkelt sportlasi ja nende hulgas ka hulgaliselt Venemaa atleete. 2014. aasta Sotši OMil meeste 50 km vabatehnikasõidus kuldmedali võitnud Legkov teatas aga Venemaa väljaandele Sport-Ekspress, et tema seda ainet dopinguna ei tunnista.

«Esiteks, minu arvates ei ole meldoonium doping. See on täielik mõttetus ja poliitiline mäng. Mul on siiralt kahju nendest sportlastest, kes on sellega nii-öelda vahele jäänud,» teatas Legkov. «Teiseks, mina isiklikult olen väga rahulik. Ma ei ole seda ravimit võtnud juba pikka aega. Ma isegi ei mäleta, millal seda võtsin,» tunnistas Legkov, et on meldooniumit aga siiski millalgi tarvitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles