U19 alustas hästi Soome vastu, kuid lõpuks teeniti kaotus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Laak.
Kertu Laak. Foto: Sander Ilvest

Sofias alanud neidude U19 võrkpalli vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri teise valikringi E-alagrupi avakohtumises jäi Eesti naiskond 1:3 (25:17, 19:25, 23:25, 12:25) alla põhjanaabritele. 

Eesti neiud startisid turniiril igati südilt, kui tasavägiselt kulgenud avageimi alguse järel spurditi ette 11:7 ja sealt juba 19:9. Geim lõppes meie naiskonna 25:17 eduga. Väga hästi töötas meie serv, sest soomlannade vastuvõtuprotsent oli vaid 18 ja rünnakul näidati 27-protsendilist efektiivsust. Eesti näitajad olid 38 ja 46 protsenti. Järgnevates geimides olid kaalukausid soomlannade kasuks ja see andis tunda ka resultaadis, kirjutas volley.ee.

Teises geimi keskpaigaks oli Soome ees 13:5, 15:9, 20:13 ja edu hoiti lõpuni. Kolmanda geimi alguses läksid põhjanaabrid ette 5:1, kuid Eestil õnnestus vahe tagasi mängida. Geimi lõpuosas pääses Soome uuesti 20:17 ette, ent meie naiskonna kolm järjestikust punkti võrdsustasid taas seisu. Järgnesid viigiseisud kuni 23:23-ni, kust põhjanaabrid aga kaks järjestikust punkti noppisid. Neljas geim oli juba soomlannade jõudemonstratsioon. Esmalt nopiti kaheksa esimest punkti ja lõpuks särasid tablool numbrid 25:12.

Eestil kandsid põhiraskust Kertu Laak ja Silvia Pertens, kes tõid vastavalt 20 ja 17 punkti. Neidude efektiivsusnäitajad olid +12 ja +10.

Tänaõhtuses teises E-alagrupi mängus kohtuvad Bulgaaria ja Norra. Eesti naiskond peab järgmise matši homme kell 18:30, kui meie vastaseks on võõrustajate koondis. 

Nelikute võitjad pääsevad otse finaalturniirile, seitsme alagrupi teise koha omanikud ja parim kolmas võistkond jätkavad EM-i pileti jahti kolmandas ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles