Jalgpalli otsepilt: Paide alistas linnameeskondade duellis Pärnu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas olid sel hooajal esimest korda vastamisi kaks Linnameeskonda, kui Paide võõrustas Pärnut. Kodumeeskond asus mängu juhtima Jasper Chibueze Uwaegbulami 26. minuti väravast, Pärnu jäi omakorda vahetult enne poolajavile kõlamist ühe mehega vähemusse, kuna 43. minutil sai punase kaardi Rauno Tutk. Paide lõi minut hiljem oma teise värava, kui täpne oli Vjatšeslav Zahovaiko, ja nii mindi puhkama Paide 2:0 eduseisul. Teisel poolajal skooris kodutiimi poolt veel Timo Lomp, kes sai värava kirja 63. minutil, ning 85. minutil tõi Martin Kase tabloole lõppseisuks jäänud skoori 4:0.

Postimees tõi kell 13 Paide kunstmurustaadionil algava kohtumise otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Pärnu Linnameeskond

Laupäeval, 2. aprillil kell 13.00 Paide kunstmurustaadionil

Paide pääses eelmises voorus Sillamäel kahel moel nullipoisi staatusest – esmalt suudeti lüüa hooaja esimene värav ja oldi tänu Mark Oliver Roosnupu tabamusele pikalt kinni ka kolmes võidupunktis, kuid mängu lõpu eel lubati kodumeeskonnal Kalevil viigistada. Üks viigipunkt kergitab Paide siiski kõrgemale Rakvere Tarvast ja annab kolme kaotusega hooaega alustanud meeskonnale lootust, et oma mänguvanker saadakse veerema.

Paide kasutas koondisemängude aegset pausi kokkumängu lihvimiseks ja kohtus Läti kõrgliigas palliva klubiga FK Rīgas Futbola skola. Ehkki esimese kuraditosina minutiga tehti kaitses kaks eksimust ja lasti vastastel juhtima asuda, tõid Jasper Uwaegbulami tabamus ja Michael Lilanderi ilus kauglöök lõpuks tabloole 2:2 viigi.

Pärnu on sel hooajal näidanud üsna kõikuvat mängu – avavoorus oldi kindlalt 3:0 üle Rakvere Tarvast ja seejärel kaotati võideldes napilt Levadiale, kuid Sillamäe vastu tehti tujutu ja ebaõnnestunud mäng, mis lõppes suure kaotusega. Viimati tuli tunnistada kodus liigaliidri Infoneti 2:0 paremust ja nii on pärnakad tabelis kolme punktiga alles seitsmendal kohal.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Peale väikest koondisepausi saame edasi punktide pärast võidelda. Paide eesmärk on suuta meeskondlikult mängida ja oma momendid ees realiseerida!»

Paide poolkaitsja Martin Ustaal: «Pärnu on näidanud, et nad on sel aastal mänguliselt küpsemad ja suudavad mängida ka tugevamate vastu kui võrdne võrdsega. Meil on selg vastu seina surutud ja hädasti oleks vaja hooaja esimest võitu. Oleme küll hästi mänginud, kuid niisama «hea mängu» eest punkte ei jagata. Peame olema mänguliselt targad ning kannatlikud ja kõige tähtsam on enda värav puhtana hoida – küll siis on kõik võimalik!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Mäng, mis võib mõjutada mõlema meeskonna hooaja algust. Siin ei loe enam ilus stiil või taganemisruum. Kindlasti võrdsete võitlus, kus iga punkt on tähtis.»

Pärnu poolkaitsja Marco Lukka: «Järgneva mängu tähtsust ei pea kellelegi üle kordama. Proovime mängida distsiplineeritult, näidata sisu ja lüüa väravaid, et punktid tabelis kahekordistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles