Marko Lelov: vaevalt Tutk kedagi niisama lööma läheb

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Linnameeskonna peatreener Marko Lelov lausus pärast 0:4 kaotust Paide Linnameeskonnale, et avapoolaja lõpus Rauno Tutki eemaldamisega lõppenud olukord oli küll kohtumise võtmehetk, kuid samas ei tahtnud ta tahtnud kaotust selle olukorra süüks ajada.

«Mina ei näinud, mis seal toimus. Aga selge on ju see, et ükski asi ei toimu niisama. Vaevalt et Rauno Tutk nüüd kedagi niisama lööma läheb. Isekeskis võib ju mõelda, et see situatsioon võinuks minna ka sedapidi – anda Taavi Rähnile kollane vea eest, Rauno Tutkile punane löömise eest ja mitte anda penaltit. Aga mul pole mõtet siin jaurata, praegu hea rääkida, et see oli võib-olla võtmemoment. Mis ma ikka otsin siin vabandusi. Näen asja pigem nii, et kohtunik võtab otsuse vastu, siis see lihtsalt on nii ja mina ei saa sinna midagi teha. Mul pole mõtet oma energiat sinna ju kulutada,» ütles Lelov.

Tutki löök Taavi Rähni pihta, eemaldamine ja sellele järgnenud teine penalti otsustasid kohtumise saatuse küll lõplikult, kuid Lelov nõustus, et Pärnu mäng oli juba enne seda väga kahvatu. «Pean ise ka selle koha pealt peeglisse vaatama, mina ju võtan vastutuse enda peale. Järgmisena peavad vastutuse võtma mängijad. Täna tegi Paide väga head survet, meie oleksime pidanud mängima lihtsamalt ja sirgjoonelisemalt, aga vedasime ennast natukene kinni. Kui mängisimegi palli ette, siis oli meil seal ainult üks ründaja ja pall ei jäänud sinna pidama. Kuidagi jooksid kõik asjad viltu,» sõnas Lelov.

«Aga tähtsam on see, et suudad väljakul olukorda tajuda ja võtta õiged otsused vastu. Võib-olla lasime kõik liugu selle Infoneti 0:2 pealt, mis on ju tegelikult absurd,» viitas Lelov eelmise vooru kohtumisele. «See oli väga hea mäng, mängisime hästi, aga see ju ei huvita tegelikult kedagi, sest me ikkagi kaotasime selle mängu. Koosseis oli suht sama peale väravavahi ja mõtlesime, et miks me ei peaks suutma kahte mängu järjest samamoodi mängida, pealegi on Paide ju meie tasemel vastane. Aga tuli välja, et me ei olnud selleks valmis,» nentis Lelov.

Premium liigas tuleb pärast koondisepausi pidada üheksa päeva jooksul kolm vooru ja see sunnib treenereid koosseisuga tavapärasest enam vangerdama. «Meil on mõned mängijad vigastatud, aga mehi on ja konkurents on olemas. Pingil on mehed, kes sügelevad ja tahavad mängu saada. Neile ongi tähtis saada see võimalus ja sajaprotsendiliselt ära kasutada. Ega ta ei ole kerge, seda enam, et Rauno Tutk sai punase kaardi. Aga see teebki jalgpalli huvitavaks,» lausus Lelov, kelle hoolealused kohtuvad juba teisipäeval Postimehe telemängus 6. voorus koduplatsil Nõmme Kaljuga.

«Selles mõttes ongi see hea, et meil on homme taastav treening, tuleme kokku ja peame üksteisele otsa vaatama. Igaüks peab olema toimuva suhtes aus,» sõnas Lelov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles