Sildaru abistav prantslane: oleme mõelnud uute trikkide peale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru rennisõitu katsetamas.
Kelly Sildaru rennisõitu katsetamas. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

Veidi enam kui kaks nädalat tagasi pani Kelly Sildaru tänavusele võistlushooajale punkti, võidutsedes Prantsusmaal La Clusaz SFR Freestyle Touri viimasel etapil pargisõidus. Seejärel jäi 14-aastane eestlanna aga Prantsusmaale, et tulevikku silmas pidades harjutada ka rennisõitu. Meribelis toimunud laagris ulatas eestlannale ja tema treenerist isale Tõnis Sildarule abikäe nimekas prantslasest juhendaja Greg Guenet, kelle hoolealused on medaleid võitnud nii X-mängudelt kui ka olümpiamängudelt.

Eelmise nädala lõpuni Prantsusmaal viibinud Sildarud harjutasid esmalt rennisõidu ja eelmisel nädalal osales eestlanna enda sponsori Roxy fotosessioonidel. Kuna Guenet oli samal ajal Prantsusmaa koondisega laagris, siis abistas ta eestlasi sel korral video vahendusel, kuid juba suvel plaanitakse ka ühistel treeningutel oskusi lihvida. «Arvan, et ta ühineb meie laagriga suvel, kui harjutame Prantsusmaal liustikul,» avaldas Guenet Postimehele.

Mõned olulised näpunäited andis prantslane juba ka sel korral edasi. «Ta tegi meile videoanalüüsi,» täpsustas Tõnis Sildaru. «Saatsime talle video, kus Kelly tegi erinevaid asju. Tema sõnum oli, et praeguseid trikke pole vaja nii palju harjutada, kuna see pagas on tal korralik. Kõige olulisema asjana tõi ta välja selle, et Kelly peab suutma mugavamalt minna kõrgele renni kohale. Selleks on sõidutehnikat vaja veidi sujuvamaks lihvida.»

«Väga detailidesse ei ole me laskunud, kuid peamiselt olemegi rääkinud kiiruse kogumisest, kuna see on mõnikord tema jaoks probleem. Oleme mõelnud ka trikkide peale, mida naised rennisõidus veel ei tee,» lisas omalt poolt Guenet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles