Eesti rekordinternatsionaal siirdus mängima Norrasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Palmaru.
Kaire Palmaru. Foto: PP

98 mänguga Eesti naiste koondise kogenuim mängija Kaire Palmaru jätkab mängijakarjääri Norra esiliiga klubis Fotballaget Fart. Klubi ongi tuntud just rohkem oma naiskonna poolt, kes on kahel korral mänginud ka Norra kõrgliigas.

31-aastane Palmaru jaoks on see esimeseks välisklubiks. Alates 2002. aastast on ta mänginud koduses liigas Pärnu JK naiskonnas, kellega on võidetud ka rekordilised 11 meistritiitlit. Pikaajalisest klubist lahkumine ei ole kindlasti kerge. «Tõesti olen mõnede mängijatega üle 10 aasta koos mänginud ja klubi on selle ajaga koduseks saanud, eks ta natuke imelik tunne ole,» tõdes Palmaru. Enda sõnul on ta alati tahtnud välismaal kätt proovida ning aeg minekuks oli küps.

Initsiatiiv tuli mängija enda poolt ning minekule aitas kaasa ka naiste koondise peatreener Keith Boanas. «Kuna Keith teadis, et soovin välismaale mängima minna, siis edastas ta mulle ühe meili, kus klubi otsis mängijaid ja siis ma võtsin nendega ühendust.»

«Kindlasti tahan palju mänguaega saada ja olla võistkonnale kasulik mängija,» võttis Palmaru lühidalt kokku oma eesmärgid uues klubis.

Debüüdi rahvuskoondises tegi Palmaru ligi 15 aastat tagasi, kui jooksis 2001 platsile MM-valikmängus Horvaatia vastu. Oma koondisekarjääri jooksul on ta suutnud lüüa üheksa väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles