Hamilton Rosbergi edust: ta usub, et ta võidab, kuid see pole nii

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (keskel) Bahreini etapi järel võidutantsu löömas. Lewis Hamilton loodab aga peagi ise võite noppida.
Nico Rosberg (keskel) Bahreini etapi järel võidutantsu löömas. Lewis Hamilton loodab aga peagi ise võite noppida. Foto: SCANPIX

Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Lewis Hamilton on praeguse seisuga jäänud viiel võistlusel järjest alla enda Mercedese meeskonnakaaslasele Nico Rosbergile, kuid peagi loksuvad Hamiltoni sõnul asjad paika.

Rosberg võitis eelmisel hooajal kolm viimast etappi ning ka tänavuse hooaja mõlemad etapid on lõppenud Rosbergi võiduga. Rosbergi viimase aja edu ja enda ebaedu võrdles Hamilton 1974. aasta legendaarse poksimatšiga, kus Muhammad Ali alistas George Foremani.

Meenutus toonasest matšist: Selgeks favoriidiks peeti algselt 25-aastast Foremani, kes oli seni võitnud kõik 40 matši, neist 37 nokaudiga. 32-aastast Alid peeti juba vanaks ja väsinuks. Matši algusega mõistiski Ali, et peab hakkama vastast väsitama või muidu väsib ta ise ja on tugeva löögiga Foremanile lihtne saak. Nii taganes Ali ringi äärde, toetus tihtilugu köitele ja blokeeris vastase lööke. Oma võimalust oodates suutis ta lõpuks Foremani põrandale saata ning taas poksimaailma valitsejaks tõusta.

«Kõiki etappe ei ole võimalik võita. See ei ole päris sama, kuid ka Muhammad Ali lasi vastasel uskuda, et ta võib võita, kuid tegelikult ta ei lasknud sel juhtuda. Seega võib kõike juhtuda,» teatas Hamilton The Guardiani vahendusel.

Hamilton teenis viimati võidu mullu oktoobris Texases, kuid ta usub, et on psühholoogiliselt tugevam kui kunagi varem. «See on psühholoogiline mäng. See on võitlus. Arvestades minu vanust ja kogemust, siis olen vaimselt üldse enda parimas seisus. Pikk tee on veel minna,» tõdes 31-aastane britt.

Tänavuse hooaja kahe etapi järel on Rosbergil liidrina koos 50 punkti. Hamilton on 33 silmaga teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles