Venelased asusid rünnakule: dopingupatused britid tuleb paljastada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping
Doping Foto: Sander Ilvest

Briti ajaleht Sunday Times kirjutas nädalavahetuse numbris, et Londoni eraarst Mark Bonar on dopinguaineid välja kirjutanud ligi 150 sportlasele. Nüüd on juhtunust kinni haaranud ka venelased, kes nõuavad süüdistuste põhjalikku uurimist.

Venemaa sportlased on viimase aasta jooksul olnud pidevalt dopinguküttide huviorbiidis ja nende ümber on lahvatanud mitmed skandaalid. Praeguse seisuga ei pääse Venemaa kergejõustiklased ka Rio olümpiamängudele.

Alles hiljuti teatati, et Suurbritannia Antidopingu Agentuur ulatab enda abikäe venelastele ja aitab Venemaa spordi dopingust puhastada. Nüüd teatas Londonis asuv Venemaa saatkond, et brittide suunas tehtud süüdistusi tuleb põhjalikult uurida, kuna vastasel juhul on tegu lihtsalt topeltstandarditega.

«Tõendid dopingu kohta Suurbritannia spordis kogunevad. Alustada tuleb uurimist, et vältida topeltstandardeid,» teatas Venemaa saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles