Eesti motokrossisõitja sai Belgias 12. koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: Erakogu

Motokrossi maailmameistrivõistlustel osalev Eesti meeskond Sahkar KTM Racing meeskonna sõitjad Hardi Roosiorg ja belglane Jago Geerts olid lõppenud nädalavahetusel võistlemas Belgias Wuustwezelis, kus olid joonel paljud MM-karussellis osalevad tippsõitjad.

Belgias võistlesid mõlemad meeskonna noored sõitjad MX2 klassis, kus Roosiorg oli kirjas rahvusvahelises ja Geerts kohalikus arvestuses. Ühtekokku oli mõlema klassi peale võistlejaid MX2s stardipuu taga 41.

Kvalifikatsioonisõidus näitas Geerts 12ndat ja Roosiorg 16ndat aega. Avasõidus langesid mõlemad Sahkari sõitjad alguses võistlejaterivi tagumisse poolde, kuid sõidu edenedes parandasid nad oma kohti ning Geerts oli lõpuks 14s ja Roosiorg 16. Teine sõit läks aga paremini eestlasel, kes oli lõpuks 10. Geerts sõitis sõidu lõpuosas konkurendiga kokku ning langes 21ks.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus aga Geertsile rahvuslikus arvestuses kaasmaalaste Matthias Van Roy järel ja Omar Baloglu (mõlemad KTM) ees teine koht. Roosiorg oli väljamaalaste hulgas 12s, seal moodustasid esikolmiku MM-il teist kohta hoidev lätlane Pauls Jonass (KTM), MM-i 13s britt Max Anstie (Husqvarna) ja MM-i 21ne hollandlane Davy Pootjes (KTM).

«Kvalifikatsioon ei õnnestunud üldse ning olin 16s, mis on ikka väga halb tulemus. Esimeses sõidus sain stardist enam vähem minema, kuid suutsin end juba esimesel ringil kohe pikali sõita. Tõusin püsti ja hakkasin siis kohe uuesti pingutama ning hoolimata just mitte kõige paremast kiirusest suutsin ennast siiski 15ndaks sõita. Teine sõit tuli aga start paremini välja ning olin kohe 12s, kuid teise sõitja tõttu, kes minu ees kukkus, kaotasin palju kohti. Tunne oli parem, kui eelmises sõidus ning suutsin kiiremini sõita ning tõusin 10ndaks,» muljetas  Roosiorg peale võistlust.

Roosioru järgmine võistlus on juba eeloleval Kegumsis toimuv Baltimere karikavõistluse avaetapp, kus noormees teeb tõsise treeningu enne samal rajal 1. mail toimuvat MM-etappi. Geertsi lähimate nädalate võistlused ei ole veel kindlad, aga ka tema on Kegumsis rajal, sest seal toimub EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste esimene etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles