Edetabel: kes on Eesti parimad olümpiapiletita sportlased?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (vasakul) on Eesti ainus tõsine medalilootus, kellel veel Rio olümpiapiletit pole.
Heiki Nabi (vasakul) on Eesti ainus tõsine medalilootus, kellel veel Rio olümpiapiletit pole. Foto: Tairo Lutter

Rio de Janeiro olümpiamängudele on koha taganud 25 Eesti sportlast. Tuumikuga on asi peaaegu selge, paljud medalilootused saavad juba rahulikult augustikuuks valmistuda. Postimees heitis aga pilgu peale neile, kes meie tegijatest pääset veel saanud ei ole, ja pani nad tugevuse järgi ritta. Kriteeriumiks on eelkõige see, kui kõrgele nad Rios pürgida võiksid.

1. Heiki Nabi

Londoni olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi on karjääri jooksul rohkem saavutanud kui teised joone all olijad kokku. Varasemad tulemused panevad kreeka-rooma maadluse raskekaallasele juba automaatselt kindla sihi: Rios tuleb maadelda medali peale. Kahjuks pole sinna pääsemine kuigi lihtne, sest 30-aastasel Nabil on iga aastaga aina keerulisem temast raskemaid konkurente paigalt liigutada. Pealegi on tugevaid raskekaallaseid areenil päris palju ja mõned andekad tegijad peavad nagunii suu olümpialesõidust puhtaks pühkima.

Nabi kvalifikatsioonisõel algab järgmisel nädalavahetusel Belgradis Euroopa tsooniturniiril, kus ihaldatud pileti lunastavad kaks finalisti. Ebaõnnestumise korral on kolm piletit saadaval Mongoolia ja kaks Türgi turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles