Kalju ja Infonet said linnavalitsusest häid uudiseid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallilahing Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalevi vahel Hiiu staadionil.
Jalgpallilahing Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalevi vahel Hiiu staadionil. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Linnavalitsus otsustas anda otsustuskorras MTÜ-le Nõmme Kalju FC 1. maist k.a. viieks aastaks üürile Hiiu staadioni ja staadionihoone ning FC Infonet MTÜ-le 11. aprillist k.a. viieks aastaks üürile Punane tn 45 I korruse äriruumid üldpinnaga 56,0 m2 ning Vikerlase tn 16a asuva kunstmurukattega jalgpalliväljaku ja seda ümbritseva maa-ala ja inventari.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et mõlemad jalgpalliklubid saavad tegeleda jalgpallitreeningutega oma kodustaadionil. «Nii Nõmme Kalju FC kui ka FC Infonet on tuntud kui laste- ja noortespordi edendajad, mida linn alati toetab ja soodustab. Seetõttu on meil hea meel, et klubides mängijad saaksid harjutada oma senisel staadionil ning pakkuda seal kaasahaaravaid ja ilusaid jalgpallimatše pealtvaatajatele,» ütles Kõlvart. «Mõlema staadioni puhul saavad ümberkaudsed koolid ka edaspidi oma tunde läbi viia ja staadione tasuta kasutada.»

Hiiu staadion on Nõmme Kalju FC jalgpallimeeskonna kodustaadion. Otsustuskooras antakse MTÜ-le Nõmme Kalju FC viieks aastaks üürile Harku tn 62 / Pidu tn 11 asuvad ehitised. Nõmme Kalju FC jalgpallimeeskond on aastatel 2015–2017 Tallinna esindusjalgpallimeeskonnaks, mille kohta on Tallinna linn MTÜ-ga Nõmme Kalju FC sõlminud heade kavatsuste kokkuleppe. Selle kohaselt kohustub jalgpallimeeskond propageerima Tallinnas sporti ja jalgpalli noorte seas ning reklaamima linna ja kasutama Tallinna sümboolikat kõikides reklaammaterjalides jm. Pooled soovivad rahvusvahelisel tasemel saavutusspordi kaudu propageerida sportlikku eneseteostust ja eluviisi ning suurendada Tallinna linna tuntust esindades jalgpallimeeskonnaga Tallinna linna rahvusvahelistel võistlustel.

Ühtlasi anti otsustuskorras FC Infonet MTÜ-le viieks aastaks üürile Punane tn 45 I korruse äriruumid nr 111 (28,0 m2) ja nr 112 (28,0 m2) üldpinnaga 56,0 m2 ning Vikerlase tn 16a rajatised (kunstmurukattega jalgpalliväljak ja seda ümbritsev maa-ala pindalaga 12 884,40 m2, valgustusmastid (4 tk) ja võrkpiire) ja inventar (3 soojakut, 2 tribüüni, jalgpalliväravad).

Klubi on tegelenud noortespordi edendamisega juba 2002. aastast ja on olnud spordi- ja noorsooametile ka pikaajaline lepingupartner. Hetkel treenib jalgpalliklubis üle 500 lapse ja noore vanuses 4‑19 aastat. Klubi esindusmeeskond  jõudnud Eesti paremike hulka ja nende järelkasvu võistkonnad võistlevad eri vanuserühmades Eesti meistrivõistluste medalitele.

2010. aastal on linn sõlminud jalgpalliklubiga viieaastase üürilepingu, mis tänaseks on muutunud tähtajatuks ning üürnik soovib jätkata jalgpalliväljaku kasutamist. Vastavalt 2010. aastal sõlmitud lepingule kohustus üürnik viie aasta jooksul spordibaasi rajamiseks ja kasutusse antava linnavara parendamiseks investeerima 84 363,38 eurot – üürnik  on teostanud investeeringu summas 90 107,56 eurot.

Aastatel 2010–2015 tehtud remondi ja uuendustööde käigus vahetati kunstmurukate ja paigaldatipiirdeaed, ehitati tribüünid ja täiendavad riietusruumid ning soetati inventari. Tänaseks asub staadionil kvaliteetne kunstmuruväljak, mis pakub aastaringselt väga häid treening- ja võistlustingimusi ning mille kunstmurukate vastab FIFA STAR 2 standardile.

Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles