Venemaa noortekoondis jäi MMi eel vahele meldooniumi ulatusliku tarvitamisega (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa U18-vanuseklassi jäähokikoondis jääb maailmameistrivõistlustelt eemale, kuna meeskonna mängijate seas avastati massiline dopingutarvitamine. Keelatud aineks oli kurikuulus meldoonium, mis on alates selle aasta algusest mustas nimekirjas.

Portaali AllHockey.ru teatel leiti meldooniumi tarvitamise jälgi enamiku hokipoiste dopinguproovidest. Peatreener Vitali Prohhorov kinnitas portaalile R-Sport, et meeskonda võib turniiril asendada 1999. aastal sündinud noormeeste võistkond, keda juhendab Sergei Golubovitš. Huvitava lükkena on Venemaa koondise koduleheküljelt hetkeseisuga eemaldatud kogu meeskonna koosseisu kohta käiv info, lehe see rubriik on praegu lihtsalt tühi.

«Meeskond viibib praegu Novogorskis ja valmistub MMiks, alles eile mängisime Vitjaziga. Aga nüüd sellised uudised... Ootame Venemaa hokiliidu ametlikku teadet. Me ei tea, mis proovidest jutt on ja kuidas tuli ilmsiks info meldooniumi kasutamise kohta. Ametlikke proove tohib võtta ainult WADA, aga nemad pole meiega suhelnud, isegi mitte Viie Rahvuse turniiril,» sõnas Tihhonovi nimelise jäähokikeskuse esindaja portaalile AllHockey.ru.

Tänavune juunioride MM toimub 14.-24. aprillil USAs Põhja-Dakota osariigis asuvas Grand Forksi linnas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles