Wolfsburg šokeeris kuninglikku Reali, PSG ja Man City tegid kingitusi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfsburgi mängijate rõõmupidu.
Wolfsburgi mängijate rõõmupidu. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas peetud veerandfinaali avamängudes tegid Pariisi Saint-Germain ja Manchester City 2:2 viigi. Veerandtunnise mängu järel tõrjus City väravavaht Joe Hart Zlatan Ibranimovici penalti ja 38. minutil läks City tänu Kevin de Bruyne väravale juhtima. Vaid kolm minutit hiljem eksis aga rängalt Fernando ning Ibrahimovic viigistas. Teisel poolajal viis Adrian Rabiot PSG omakorda ette, kuid paarkümmend minutit enne kohtumise lõppu eksis PSG kaitseliin taas ja Fernandinho viigistas uuesti seisu.

Tõelise üllatuspommi lõhkas aga Wolfsburg, kes alistas tänu Ricardo Rodriguezi penaltile ja Maximilian Arnoldi tabamusele kodus 2:0 Madridi Reali. Korduskohtumised peetakse mõlemas paaris nädala pärast.

PSG - Manchester City 2:2

Väravad: 41. Ibrahimovic, 59. Rabiot - 38. de Bruyne, 72. Fernandinho

Wolfsburg - Madridi Real 2:0

18. pen Rodriguez, 25. Arnold

Enne mänge:

Pariisi Saint-Germain on kolmel viimasel aastal jäänud pidama just veerandfinaali, kaotades kaks korda Barcelonale ja korra Londoni Chelseale. Poolfinaali on Euroopa tugevaimas klubisarjas jõutud vaid korra, kui 1995. aastal saadi jagu just Barcelonast, ent kaotati siis poolfinaalis Milanile. Manchester City mängib Meistrite liiga veerandfinaalis esmakordselt klubi ajaloos. Kui PSG on koduse liigatiitli juba kindlustanud, siis Manchesteri klubi on koduliigas küll hetkel neljandal tabelireal, ent viiendat kohta edestatakse vaid punktiga ja seega pole neil järgmiseks hooajaks Meistrite liiga koht veel sugugi kindel.

Wolfsburg on Meistrite liiga veerandfinaalis esmakordselt, Madridi Real aga juba 33. korda. Kümnekordne võitja Real lõpetas nädalavahetusel koduliigas 2:1 võiduga Barcelona 39-mängulise löömatu seeria, samas kui Wolfsburg kaotas Bundesligas 0:3 Leverkuseni Bayerile. Tegemist on igatepidi Taaveti ja Koljati mõõduvõtuga, kuid Wolfsburg on võitnud sel hooajal Euroopas kõik neli kodumängu. 32 korral veerandfinaalis mängides on Real sealt edasi poolfinaali läinud siiski tervelt 26 juhul ja kaotanud vaid kuus vastasseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles