Lisaks Kriisale võidakse karistada ka kohtunik Peerandit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa (palliga) TTÜ/Kalevi särgis.
Valmo Kriisa (palliga) TTÜ/Kalevi särgis. Foto: Liis Treimann

Korvpalli Eesti karikavõistluste eilses poolfinaalis platsilt eemaldatud TTÜ/Kalevi kapten Valmo Kriisa ei saa vastavalt juhendile tänases pronksimängus osaleda. Vilepartiist pidi loobuma ka eilse intsidendi teine pool kohtunik Rain Peerandi.

Eesti Korvpalliliidus kohtunike koolituse ja mängudele määramisega tegeleva Aare Halliko sõnul pidid Peerandi ja samuti eile poolfinaali vilistanud Madis Allik mõistma õigust ka tänases kolmanda koha mängus. Kui aga selgus, et selles mängus osaleb TTÜ meeskond, peeti targemaks asjatute pingete tekkimise ennetamiseks kohtunikud asendada.

Kuid see pole kõik. Halliko sõnul pole veel selge, kas Kriisa karistus piirdub ühe mängulise keeluga või paisub see kohtuniku ründamise eest kolmemänguliseks. Eksimust nähakse aga ka Peerandi tegevuses ja pole võimatu, et temagi peab mõnda aega meistriliiga mängudel vilistamisest kõrvale jääma.

Halliko sõnul pannakse Peerandile süüks seda, et ta viskas vihaselt Kriisalt saadud käterätiku platsilt lahkuvale mängijale pähe tagasi. «Kohtunikul pole lubatud laskuda emotsioonidesse ja vastata mängija solvangule omapoolse solvanguga,» selgitas palju vaidlusi tekitanud mängus ka ise kohtunikuna platsil olnud Halliko. «Tegin talle pärast mängu ka vastava märkuse ja kirjutasin selle mängujärgsesse raportisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles