Saxo Banki juht: tänapäeva noored on liiga rikutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bjarne Riis.
Bjarne Riis. Foto: SCANPIX

Saxo Banki jalgrattameeskonna juhi Bjarne Riisi sõnul puudub paljudel tänapäeva noorratturitel tugev tahe, mida ta peab suurimaks andeks, midagi korda saata.

«Rattur võib olla andekas nii füüsiliselt kui ka ratta seljas, kuid tahtejõu puudumisel ei saa ta neid omadusi kasutada,» kritiseeris endine Taani tippsportlane. «Tänapäeval on paljud noored ära hellitatud ning nad on rikutud juba enne, kui nad midagi ära teha jõuavad. See on suur viga,» kirjutab spordipartner.ee.

Tour de France’il ja Giro d’Italial etapivõiduni jõudnud Riis meenutas endisi aegu, kui ta elas Luksemburgis vanas korteris, sõi iga päev spagette ketšupiga ning treenis neli kuni seitse tundi.

«Mulle meeldinuks uues korteris elada, kuid ma ei saanud seda endale lubada. Ma ei tea, kas see on tingitud lapsepõlvest või kasvatusest, kuid nüüdisaja noortel on raskusi viimase sammu astumise ja vastutuse võtmisega. Mõnikord loodan, et noored teeksid midagi sellist,» rääkis Riis.

Täispikka artiklit saate lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles