Meistriliiga 7. voor: murumängud viivad kokku liidri ja Levadia, Flora võõrustab Sillamäed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infoneti mängijad.
Infoneti mängijad. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliiga 7. voor viib vastamisi tabelijuhi Infoneti ja Levadia. Flora jahib Postimehe teises telemängus kohustuslikke võidupunkte kodus Sillamäe vastu, hooaja alguse komeet Tartu Tammeka külastab Pärnu Linnameeskonda, Nõmme Kalju võõrustab Narva Transi ja Rakvere Tarvas peab esimese kodumängu Paide vastu.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Sillamäe Kalev

Reedel, 8. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Tiitlikaitsja Flora on esimesest kuuest mängust kogunud vaid üheksa punkti ja liigatabelis ollakse alles viiendal kohal. Viimati saadi Tartu Tammeka vastu kätte vaid üks viigipunkt ja mänguliselt ei suudetud samuti midagi üleliia silmatorkavat luua.

Sillamäe üllatas hoobilt Premium liiga klassikafondi pääsenud «udumängus» liidrit Infonetti 2:0 eduseisu haaramisega ja ehkki lõpuks lepiti 2:2 viigi eest saadud ühe punktiga, võidi mänguga liiga liidrite vastu siiski rahul olla. Taas saab meeskonda aidata keskkaitsja Igor Dudarev kes pidi eelmise kohtumise punase kaardi tõttu vahele jätma. Samal põhjusel kohtumisest Infonetiga eemale jäänud poolkaitsja Maksim Paponov ei pääse aga ka Flora vastu väljakule, vaid peab ootama järgmist vooru.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Sillamäe vastu läheme olles töötanud lihvimist vajavate põhinüansside kallal. Oleme vaadanud üle nende viimased mängud ja nende eripära. Tuleb valmis olla väga võitluslikuks mänguks, ideed, millega mängule läheme, on olemas.»

Flora äärepoolkaitsja Maksim Gussev: «Sillamäega on meil alati olnud väga haaravad ja halastamatud lahingud. Homne mäng tuleb seega väga pingeline ja huvitav nii meeskonnale kui ka publikule, keda ootame staadionile kaasa elama!»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tulemas on raske mäng tugeva vastase vastu. Floraga on meil olnud väga põnevad ja dünaamilised mängud ning arvan, et seekord jääb kõik samaks. Iga võistkond tahab võimalikult palju punkte saada, aga loodan, et me teeme vähem vigu ning lõpetame selle kohtumise positiivse tulemusega.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Valmistume mänguks Flora vastu tõsiselt nagu iga võistkonnaga. Oma poolt teeme kõik, mis meist sõltub, et parandada eelmise vooru tulemust.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – FC Infonet

Laupäeval, 9. aprillil kell 18.30 Tallinnas Kadrioru staadionil

Kui esimene kohtumine pärismurul peeti juba eelmises voorus Lillekülas, siis nüüd pääsevad murule ka Levadia ja Infonet. Tegemist on kahe meeskonnaga, kes suutnud seni Premium liigas kaotust vältida, ning tabelis lahutab liidrikohal olevat Infonetti kolmandal real asuvast Levadiast vaid kaks punkti.

Viimati olid väljakuperemehed 2:0 paremad liiga uustulnukast Rakvere Tarvast, Infonet pidi aga võõrsil leppima 2:2 viigiga Sillamäe vastu. Levadia suutis esmakordselt sel hooajal lüüa ühes mängus üle ühe värava, kaitse on neil aga kuue vooru järel liiga parim, sest endale on lubatud lüüa vaid kaks väravat. Samas on meeskonnas peituvast ründevõimekusest hoolimata ise kirja saadud ainult kuus tabamust, mis on kogu liiga peale tagantpoolt kolmas näitaja.

Infonet alustas hooaega nelja võiduga, kuid kahes viimases kohtumises on punkte kaotatud ja Sillamäe vastu võinuks tulla ka hooaja esimene kaotus, sest liider jäi 0:2 taha. Tänu Eduard Golovljovi ja Jevgeni Harini väravatele välja võideldud viik hoiab Infonetti veel liidrikohal, kuid võiduga võib Levadia neist mööduda. Kindlasti ootab Infonet pikisilmi tagasi Vladimir Voskoboinikovi, Draman Haminut ja Andrei Kalimullinit, kes jäid kõik eri põhjustel Sillamäe mängust kõrvale.

Kohtumises ei saa Levadia poolel kaasa teha Anton Mirantšuk, kes sai eelmises kohtumises Tarvaga punase kaardi. Infonet peab aga läbi ajama ilma ghanalasest keskkaitsja Ofosu Appiahita, kes on suutnud sel hooajal esimese mängijana koguda juba neli kollast kaarti, mis tähendab mängukeeldu.

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Ettevalmistus suureks mänguks tabeli liidriga sujub hästi. FC Infoneti rivistuses leidub palju kogemusi ning väravaid oskavad nad lüüa. Peame olema kaitses pidevalt valmis ja tähelepanelikud, et mitte eksida. Ründemäng on meil küll paremaks läinud, ent nagu viimane mäng näitas, jätame palju võimalusi kasutamata. Laupäeval ei avane meil ilmselt palju võimalusi värava löömiseks, aga omad momendid tuleb kindlasti realiseerida. Eesmärk on sama nagu alati – võit läbi ilusa jalgpalli. Esimest korda mängime oma kodus ning loodame, et huvitav mäng meelitab tribüünidele palju kaasaelajaid.»

Levadia kaitsja Hindrek Ojamaa: «Tuleb kindlasti raske mäng – FC Infonet hoiab praegu liidrikohta ja neil on hooaja alguses hästi läinud. Meid ootab esimene mäng murul, anname vastasele lahingu ja võtame kolm punkti ära!»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Esimene mäng murul. Arvan, et eelkõige just seda faktorit peavad arvesse võtma mõlemad meeskonnad. Vastane on lasknud endale vähe väravaid lüüa ning omab väga tugevaid mängijad ründes. Meie eesmärgiks on selles mängus mängida kindlalt kaitses ja olla ründes vastasest tulemuslikumad, et võita ning säilitada oma koht tabelis.»

Infoneti ründaja Eduard Golovljov: «Mäng saab olema raske. Mõistame, et Levadia on tugev meeskond, mistõttu püüame anda endast väljakul maksimumi ning olla vastasele peavaluks. Arvan, et mõlemal meeskonnal saab olema palju võimalusi – meie tööks on realiseerida vastasest rohkem võimalusi.»

Rakvere Tarvas (kollases) saab pidada hooaja esimese kodumängu. FOTO:
Rakvere Tarvas (kollases) saab pidada hooaja esimese kodumängu. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

Rakvere Tarvas – Paide Linnameeskond

Laupäeval, 9. aprillil kell 13.00 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Meistriliiga uustulnuk Tarvas pääseb kuue vooru järel esmakordselt koju ja murule, kui kodusel Kastani tänava staadionil võõrustatakse Paidet. Rakverel on seni tabelis vaid üks punkt, kui viiendas voorus suudeti Narva Transiga viiki mängida. Viimati jäädi 0:2 alla Levadiale.

Paide on tõusuteel, sest kolme kaotusega alanud hooaega jätkati seejärel viigipunktiga Sillamäelt ja siis võideti nii Pärnut kui ka Narvat. Liigatabelis on järvamaalased kerkinud seitsme punktiga juba kuuendale kohale. Vaikselt kogub tuure ka Paide väravatemasin, sest esimeses kolmes voorus kuivale jäänud meeskond, on kolme viimase vooruga löönud juba kaheksa väravat.

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Kutsume inimesi staadionile ja üritame hea emotsiooni pealt mängu enda tahtele allutada.»

Tarva poolkaitsja Joonas Ljaš: «Esimene Premium liiga kodumäng on ees ja tahame siit ka kohe esimesed kolm punkti saada! Loodame, et publik leiab tee tribüünile ja on meile toeks!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Rakveres tuleb hooaja esimene mäng naturaalmurul. Usun, et suudame väljakuga kiirelt kohaneda ja oma mängu mängida. Rakvere näitas Narva vastu, et lihtsalt nad püssi põõsasse ei viska ja võitlevad vihaselt lõpuvileni.»

Paide poolkaitsja Janar Toomet: «Oleme viimases kolmes kohtumises liikunud mänguliselt ja suhtumiselt paremuse poole. Rakveres oleme valmis samamoodi jätkama ning tahame tagasi koju tulla ainult võidupunktidega!»

Pärnu Linnameeskond – Tartu Tammeka

Laupäeval, 9. aprillil kell 13.00 Pärnus Mai tänava kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Pärnakad on tänavu näidanud kohati head ja kohati kehva mängu, kuid tabelis on neil punktid kirjas vaid hooaja avavoorus Tarva vastu saadud 3:0 võidu eest. Järgmised viis mängu on kaotatud, seejuures pole kolmes viimases mängus ja kokku tänavu kuuest mängust neljas suudetud ise väravat lüüa. Viimati jäädi üsna võrdses mängus õnnetust penaltist 0:1 alla Nõmme Kaljule ja liigatabelis edestatakse napilt vaid Tarvast.

Tammeka on seevastu selle hooaja suurim üllataja, kes on kuuest mängust kogunud juba 11 punkti. Tabelis annab see neile neljanda koha, liidrist Infonetist ollakse maas vaid kolme punktiga. Lisaks sellele, et Tammeka ründeliinist on suutnud sel hooajal seni parem olla vaid tabeliliider Infonet, näidati viimati Flora vastu ka kaitsmisoskust, kui Tammeka lahkus Tallinnast 0:0 eest auga välja teenitud viigipunktiga.

Mullu peeti hooaja alguses suvepealinnas põnevuslahing, mille Pärnu lõpuks tänu Taavi Lauritsa kübaratrikile 4:2 võitis. Tänavu vajab kodumeeskond sarnast esitust, et sära taas silmadesse saada ja võidulainele naasta. Taas saab pärnakaid aidata Rauno Tutk, kes pidi eelmise kohtumise punase kaardi tõttu vahele jätma.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Kõik on meie enda kätes. Tammeka on teinud silmnähtava arengu ja seega leiame neid tabeli eesotsast. Õhus on elektrit ja kindlasti tuleb põnev lahing.»

Pärnu kaitsja Martin Mägi: «Tartu Tammeka on hooaega väga hästi alustanud ning tulevad meie vastu mängima hea emotsiooni pealt. Kindlasti tuleb võitluslik mäng, kus mõlemad meeskonnad tahavad võita, et tabelisse kolm punkti juurde kirjutada. Oleme mänguks valmis ning ootame palju inimesi staadionile meid toetama!»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Pärnu näitas Kalju vastu head mängu, kuid kaotasid läbi kaheldava penalti. Kindlasti on see neid vihale ajanud ja laupäeval kavatsetakse meid paika panna. Peame olema kavalad ja hoidma pea selge, kui tahame vihale aetud karukäest tema koopas punkte saada!»

Tammeka poolkaitsja Tauno Tekko: «Seekord siis mäng Pärnuga suvepealinnas. Nagu ikka, võtame mäng korraga ja anname endast parima, et sellest mängust võitjana lahkuda. Arvan, et laupäevases võrdsete lahingus võidab see, kes rohkem tahab.»

Nõmme Kalju suutis viimati üle mängida Pärnu Linnameeskonna. FOTO:
Nõmme Kalju suutis viimati üle mängida Pärnu Linnameeskonna. FOTO: Foto: Tanel Pihelgas

Nõmme Kalju – Narva Trans

Laupäeval, 9. aprillil kell 16.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV

Mullu superstardi teinud Kalju pole tänavust hooaega alustanud küll nii hoogsalt ega ka mänguliselt veenvalt, kuid punkte on kogutud ka kehvematel päevadel ja nii ollakse liigatabelis teisel kohal, liidrist Infonetist vaid punkti kaugusel. Viimati võõrsil Pärnust 1:0 jagu saanud Kalju on enda väravasse lasknud neli palli, mis märgib liiga paremuselt kolmandat kaitseliini.

Transil on seevastu olnud suuri probleeme just kaitsetööga. Senises kuues mängus on piirilinlased eduseisu käest andnud juba tervelt seitsmel korral ning enda väravasse on lastud lüüa koguni 14 palli, mis on liigas halvemuselt teine näitaja. Samuti on Trans üks kahest meeskonnast, kes on kuue vooru järel endiselt võiduta. Sama teed kulges ka eelmine kohtumine Paidega, kus asuti küll kiirelt juhtima, ent kaotati lõpuks 2:3.

Nii pole ime, et kuue vooru järel leiame Transi nelja punktiga alles kaheksandalt tabelirealt. Pisut lootust annab narvalastele ehk vaid tõik, et kümnest löödud väravast enamat on ette näidata vaid kahel meeskonnal. Kui aga peatreener Adjam Kuzjajev ründe- ja kaitsemängu tasakaalu paika ei saa, võib Transi ees oodata väga keeruline hooaeg.

Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio: «Nagu ma Pärnu mängu eel ütlesin, ei tule see kerge mäng ning me saime napi võidu. Järgmine mäng on Narva vastu, kes kaotas Paidele. Sellised mängud on alati ohtlikud, kuid me valmistume ka selliste mängude võitmiseks. Oma kodus mängides on meil vaid võidumõtted, sest fännid annavad meile jõudu ning melu staadionil on mõnus!»

Kalju poolkaitsja, mullu Transis mänginud Vlasii Sinjavski: «Tuleb huvitav mäng minu endise koduklubi vastu. Ma ei lähe mängima teisiti, olen nüüd Kaljus. Narva vajab hädasti punkte, kuid meie eesmärgiks on kolm punkti igas mängus. Oleme valmis ja ootame kõiki Hiiule.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Mõtleme tõsiselt, kuidas oma mängu tugeva vastasega üles ehitada. Peame kuidagi sellest keerulisest olukorrast välja saama, kuhu oleme ise sattunud. Hakkame endasse uskuma ja pingutame kõvasti.»

Transi kaitsja Igor Ovsjannikov: «Meil on vaja leida oma mäng ja kaotatud võitlushing. Nõmme Kalju on tõsine vastane eriti võõrsil, aga see ei tähenda, et tuleme platsile pahas tujus. Loomulikult mängime võidule ja anname endast parima.»

Tabeliseis:

  1. Tallinna Infonet 14 punkti
  2. Nõmme Kalju 13 p
  3. Tallinna Levadia 12 p
  4. Tartu Tammeka 11 p
  5. Tallinna Flora 9 p
  6. Paide Linnameeskond 7 p
  7. Sillamäe Kalev 6 p
  8. Narva Trans 4 p
  9. Pärnu Linnameeskond 3 p
  10. Rakvere Tarvas 1 p

Vaata allolevatest videotest eelmise vooru mängude kokkuvõtteid!

7. voor on algamas täna. Kes saab maitsta võidurõõmu?

Posted by Premium liiga on Thursday, April 7, 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles