Eesti korvpalli meistriliiga märtsikuu parim mängija on Rait-Riivo Laane

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait-Riivo Laane
Rait-Riivo Laane Foto: Eero Vabamägi

Eesti korvpalli meistriliiga märtsikuu parimaks mängijaks valiti TTÜ Korvpalliklubi mängujuht Rait-Riivo Laane.

TTÜ KK mängis märtsikuus viis kodust meistriliiga mängu ning võitis neist kolm. 22-aastane Laane panustas keskmiselt mängu kohta 34 minutiga, 17,2 punkti, 7,4 resultatiivset söödu, 3,4 lauapalli ning 2 vaheltlõikega. Visketabavus on eestlasel samuti korralik - kahesed 46,2% (12/26), kolmesed 56,7% (17/30) ja vabavisked 84,6% (11/13), vahendab Basket.ee.

Rait-Riivo Laane on terve hooaja jooksul kaaslastele lahkelt sööte jaganud ning Eesti korvpalli meistriliiga statistikatabelites hoiab resultatiivsete söötude arvestuses kindlat esikohta, keskmiselt 6,4 sööduga mängu kohta. Laane oli parim sööduandja ka Balti liigas, kus kogunes keskmiselt 6,6 söötu mängu kohta.

TTÜ KK on viimastel kuudel küll järjest paremat hoogu näidanud, kuid turniiritabelis ei anna see siiski võimalust 7. kohalt kõrgemale tõusta, mis tähendab et ees ootab veerandfinaalseeria BC Kalev/Cramo või Tartu Ülikool/Rockiga. Teiselt poolt on TTÜ-l ees veel otsustavad mängud rahvusvahelises üliõpilasliigas ISBL, kus nelja meeskonna finaalturniir toimub 28.-29.aprillil Tallinnas TTÜ spordihoones.

Kuu Mängijat valivad traditsiooniliselt korvpalliajakirjanikud. Rait-Riivo Laanele on see juba kolmas tiitel, eelmised pärinevad 2013/2014 hooaja märtsikuust ja 2011/2012 hooaja novebrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles