Anthony Joshua – uus Mike Tyson?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua tähistamas IBFi meistrivöö võitmist.
Anthony Joshua tähistamas IBFi meistrivöö võitmist. Foto: SCANPIX

Üle kümne aasta troonisid poksis üliraskekaalu ukrainlastest vennad Vladimir ja Vitali Klitško. Mehed valitsesid küll raudse rusikaga, kuid kriitikute hinnangul muutus kõik ebahuvitavaks ja tõeliste legendide sekka neil asja pole. Viimasel ajal on hakanud puhuma aga värsked tuuled ja tippu on jõudnud uued näod, kelle eestvedamisel loodetakse järgmist üliraskekaalu kuldajastut.

Tõelist superstaari oodatakse aga 26-aastasest britist Anthony Joshuast, kes sai laupäeval Londonis enda valdusesse esimese meistrivöö, kui Charles Martini nokauteerimise järel ulatati talle pidulikult IBFi tiitel. Kõigis enda 16 profimatšis vastase nokauteerinud Joshua lõi Martini lõplikult põrandale juba teises raundis ja aina enam võrreldakse teda ala tõelise ikooni Mike Tysoniga. Paralleele on tõmmanud juba ka Joshua ise.

Füüsiliselt suurepärases vormis britt jõudis poksi juurde alles 18-aastaselt ja paljude ekspertide hinnangul võttis ta tiitlimatši liialt kiiresti ette, kuid laupäeva õhtu Londonis näitas, et ta on juba suurteks duellideks valmis. Tyson jõudis omal ajal tiitlini küll kõigest 21-aastaselt, kuid samas oli ameeriklasele meistrivöö toonud matš tema jaoks profina juba 28.

«Liigume edasi kiiremini, kui keegi oleks osanud arvata. Teeme seda aga seetõttu, kuna Anthony Joshua on selleks valmis,» teatas tema promootor Eddie Hearn The Mirrorile. «Ma ei ole pikka aega näinud üliraskekaalus nii kiirete kätega meest. Ma ei ole kellegi esituses näinud sellist tulevärki pärast Mike Tysonit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles