Võimas Rock tegi Taltsile lahkumiskingi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa meistriliigas pallivasse Samaara Krasnõje Krõljasse siirduv Janar Talts jälgis finaali tänavariietuses. Pildil õnnitleb ta kaaslasi.
Venemaa meistriliigas pallivasse Samaara Krasnõje Krõljasse siirduv Janar Talts jälgis finaali tänavariietuses. Pildil õnnitleb ta kaaslasi. Foto: Liis Treimann

Rakvere spordi­hoonesse kogunes eile 2200 inimest, et saada osa suurest imest – imest, mida tegelikult ei juhtunud.



Korvpalli Eesti karikavõistluste finaali pääsemisega ennast ületanud Rakvere Tarvast polnud otsustavas mängus Tartu Rockile vastast.

Kõik sai selgeks juba esimese kümne minutiga – agressiivselt tegutsenud Rock sundis virumaalasi eksima, ise aga lõpetati üks rünnak teise järel korviga. Kiirelt saavutatud paarikümnepunktine edu püsis mängu lõpuni. Rock võitis 81:51 ja kaitses mullust tiitlit.

«Alustasime väga hea häälestusega. Kõik, kes platsil olid, tahtsid kohe vastasele ära panna,» kiitis Rocki peatreener Indrek Visnapuu hoolealuseid. «Ei mäletagi, et Tarvas oleks saanud mõne lihtsa korvi. Väga hea kaitsemänguga saime surve peale ja suutsime seda lõpuni hoida.»

Rock tegi eilse võiduga lahkumiskingituse neli viimast hooaega meeskonna üheks tugitalaks olnud Janar Taltsile. Kui veel poolfinaalis tegi Talts koos seniste kaaslastega sooja, ent mängu ei sekkunud, siis eile istus ta pingiotsal juba erariietes – 13. mehena.

Eilse ennelõuna veetis Venemaa meistriliigas pallivasse Samaara Krasnõje Krõljasse siirduv Talts Tallinnas ja üritas vormistada idanaabri juurde sõitmiseks vajalikke dokumente.

Tänu agent Reed Nopponeni tegutsemisele on lootust, et Taltsil õnnestub juba täna saada passi Venemaa viisa, mis võimaldaks uue aasta esimestel päevadel uue koduklubi juurde sõita. Kui see ei õnnestu, tuleb oodata ilmselt 10. jaanuarini, kuniks lõppevad Venemaa uusaasta- ja jõulupidustused.

Visnapuu ei soostunud ütlema, kas lähitulevikus tuuakse Taltsi kohale mõni uus mängija. «Tema lahkumise info on liiga värske. Kuna Janar ei mänginud, tuli finaalmänguks paljud asjad üle vaadata ja seepärast polnud tulevikule mõtlemiseks aega,» sõnas ta. «Räägime sellest uuel aastal.»

Kuigi finaal kujunes Tarva jaoks hävitavaks lüüasaamiseks, polnud nende peatreeneri Andres Sõbra positiivsus kuhugi kadunud. Ta tunnistas, et üks meeskond oli finaalis selgelt tugevam ja surus nad maha ning seepärast lõppesid paljud Tarva rünnakud möödavisetega, kuid leidis siiski positiivse killu.

«2010. aasta tõi meile kaks hõbemedalit, las mõned teised teevad selle järele,» märkis ta. «Võime uhkelt selja sirgu ajada – kui vastastel on rohkem heal tasemel mängijaid, pole midagi parata. Näiteks Vallo Allingu ja Callistus Eziukwu surusid meie mehed lihtsalt ära, nad on Balti liigas ja eurosarjas kõvade vastastega harjunud.»

Eile ennelõunal oli Sõber märksa bravuurikam. Pärast Tarva kerget visketreeningut teatas ta, et Tarvas võtab karika ära ja kogu lugu. Sisetunnegi lubavat oodata head asja, pealegi olevat Rock hoopis nõrgem meeskond kui poolfinaalis alistatud Kalev/Cramo.

Mõistagi jätkus Sõbral siis veel ka aega naljajuttude vestmiseks. Ta kirjeldas värvikalt, kuidas enne Tarvast harjutanud Kalev/Cramo peatreeneri Aivar Kuusmaa näoilme oli eelmisel päeval saadud kaotusest hirmuäratav. «Pakkusin talle kommi, seepeale muutus ta ilme leebemaks,» kirjeldas Sõber. Kaheksa tundi hiljem vajas ta ilmselt ise kommiga turgutamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles