Saksamaa televisioonis pilti pääsenud Jõesoo sai Hannoveri maratonil 8. koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Jõesoo Tartu Kevadjooksul.
Argo Jõesoo Tartu Kevadjooksul. Foto: Margus Ansu

Enn Selliku juhendamisel harjutavad Argo Jõesoo ja Grete Tõnne võistlesid täna Saksamaal Hannoveri maratonil. Jõesoo sai 8. koha isikliku rekordiga 2:29.10. Tema varasem tippmark oli 2014. aastal Tallinnas joostud 2:32.16. Tõnne lõpetas naistest 11. kohal ajaga 3:03.10.

Treener Selliku sõnul kujunes Argo Jõesoost omamoodi meediastaar, keda näidati pikalt otsepildis, kirjutas jooksuportaal.ee.

«Ta tegi naistest võitnud keenialannale «jänest» pärast seda kui ametlikud tempomeistrid 40. kilomeetril rajalt ära tulid. Lõpuspurdiga võitis Jõesoo keenialannat. Saksa televisioon näitas Argot oma kümme minutit,» rääkis Sellik Jooksuportaalile. Mis puudutab Grete Tõnnet, siis ta jalad ei pidanud vastu ja seetõttu jäi kolme tunni piir alistamata. «Naiste tase osutus kõvaks. Leedulanna Vaida Zusinaite sai 5. koha 2:32.50-ga,» vahendas Sellik. Eesti spordiklubi ProRunner all harjutav lätlanna Jolanta Liepina finišeeris 9. kohal ajaga 2:54.14.

Jõesoo arvas, et tegi veidi valesti, kuna ei läinud eliidi grupiga kohe kaasa. «Läksin teise grupiga, kus jooksid ka naised. Nendega püsisin koos kuni 15. kilomeetrini. Edasi läksin eest ära, kuna tahtsin paremat aega saada. Tempo oli seal 3.26 kilomeetri kohta. Vastu tugevat tuult üksi joosta ei olnud kerge. 38. kilomeetril tuli naiste punt mulle uuesti järgi. Lõpus suutsin nii palju end kokku võtta, et pärast kahte kilomeetrit vedamist esimest naist edestada,» ütles Jõesoo Jooksuportaalile. Naistest võitis maratoni keenialanna  Edinah Jerotich Kwambai ajaga 2:29.17 ja meestest lõuna-aafriklane Lusapho April ajaga 2:11.27.

Tõnne sõnul tundis ta kohe algul ära, et õiget minekut ei olnud, sest tagareie vana vigastus andis ikka veel tunda ja pidurdas kiiret jooksu. «Tahtsin oma isiklikku rekordit 2:54.38 uuendada. 22. kilomeetrist hakkasin jooksma koos kolme tunni grupiga. Nii, kui jooksin üle 30. kilomeetri vaheajapunkti, hakkas mul 100 meetri pärast pistma, sellepärast läks kolm minutit üle kolme tunni,» selgitas Tõnne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles