Video: golfiäss mängis suurturniiri võidu erakordsel moel maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caddie Michael Greller (vasakul) lohutab suurturniiri võidu maha mänginud Jordan Spiethi.
Caddie Michael Greller (vasakul) lohutab suurturniiri võidu maha mänginud Jordan Spiethi. Foto: SCANPIX

Golfitäht Jordan Spieth oli lähedal, et võita teist aastat järjest Augustas peetav Masters-turniir, kuid täielik kangestumine viimastel radadel jättis ta teisele kohale.

Spieth oli viimasel päeval 9. raja järel kirja saanud tulemuse seitse lööki alla par'i ja hoidis kindlalt esikohta. Siis hakkas aga juhtuma, sest 10. rajal oskas ameeriklane saata palli liiva sisse ja 11. rajal metsa vahele. Eriti hulluks läksid asjad Spiethi jaoks 12. rajal, kui tema löök maandus vette. Teine katse... ja sama tulemus. Kolmandal katsel sai Spieth lõpuks üle veeriba, ent pall lendas ka üle griini ja maandus jälle bunkris.

Spieth lõpetas par-3 raja seitsme löögiga ja oli 40 minutiga kogu edu käest andnud. Liidriks tõusnud britt Danny Willett ei jätnud võimalust kasutamata ja lõpetas võistluse tulemusega -5, Spiethi tulemuseks jäi -2. Saatuse irooniana pidi just eelmise aasta võitja Spieth auhinnatseremoonial aitama Willettile selga võitjale kuuluva rohelise pintsaku. Lisaks sai elu esimese suurvõiduni küündinud 28-aastane Willett võidu eest tšeki 1,8 miljonile dollarile, Spiethile ulatati umbes miljoni dollari võrra väiksem tšekk.

Mastersi võitja Danny Willett (paremal), tema selja taga pettunud Jordan Spieth. FOTO: Scanpix
Mastersi võitja Danny Willett (paremal), tema selja taga pettunud Jordan Spieth. FOTO: Scanpix Foto: TNS/Atlanta Journal-Constitution/TNS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles