Seimi tugev konkurent jääb EMilt kõrvale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruben Aleksanyan märtsis Kaasanis peetud PResident Cupil.
Ruben Aleksanyan märtsis Kaasanis peetud PResident Cupil. Foto: SCANPIX

TÕSTMINE. Sel nädalal Norras Førdes alanud tõstmise Euroopa meistrivõistlustel jõuab eestlaste jaoks kulminatsioon kätte laupäeval, kui kavas on meeste üliraskekaalu (+105 kg) võistlus. Teiste seas asub medalit jahtima ka Mart Seim, kelle kangete konkurentide nimekiri muutub aina ahtamaks.

Juba varem oli selge, et EMil ei astu lavale kahekordne venelasest maailmameister Ruslan Albegov ja starti ei saa asuda ka mullu Houstoni MMil kuldmedali kaela saanud, kuid seejärel dopinguga põrunud venelane Aleksei Lovtšev. Nüüd on selgunud, et vigastuse tõttu ei saa Norras võistelda ka armeenlane Ruben Aleksanjan.

Aleksanjan näitas EMi eel head vormi, võidutsedes 18. märtsil Kaasanis toimunud President Cupil üliraskekaalus 430 kg (rebimises 189 kg, tõukamises 241 kg). Kahekordne EM-hõbe (2010, 2014) Aleksanjan lõpetas mulluse Houstoni MMi tulemusega 433 kg kaheksandana.

Seega on MMi esikümnest Førdes kohal kolm meest: hõbemedali kaela saanud grusiin Laša Talakhadze, pronksi teeninud Seim ja neljandaks tulnud armeenlane Gor Minasjan (MMil võidutsenud Lovtševi positiivsest B-proovist on Venemaa meedia küll kirjutanud, kuid ametlikku kinnitust sellele seni ikka pole ja praegu kehtib venelasele vaid ajutine võistluskeeld).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles