Marek Pihlak teeb Belgia meistrivõistlustel debüüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Pihlak.
Marek Pihlak. Foto: Margus Ansu

Mitmeaastase pausi järel ainult võrkpallile pühendunud Belgia võistkonda Lenniki Euphony siirdunud temporündaja Marek Pihlak on uute tingimustega hästi kohanenud ning asub täna võitlema Belgia meistritiitli eest.

«Ei kurda. Tahtmine on suur ja seni on kõik hästi sujunud,» kinnitas Pihlak reede õhtul, pisut rohkem kui 24 tundi enne Belgia meistrivõistluste algust. «Pisike tagasilöök tuli hiljuti, kui olin kaks päeva palavikuga voodirežiimil ja tegin nüüd esimese tugeva treeningu.»

Kuigi Belgias mängitakse võrkpalli samamoodi kui mujal maailmas, koges Pihlak ettevalmistuse käigus uut nüanssi, vahendab volley.ee. «Meil oli tavaks pärast kahetunnist pallitrenni metsajooksu tegema minna,» täpsustas ta.

Belgia liiga esimeses voorus võõrustab Euphony täna õhtul Eesti koondise sidemängija Kert Toobali eelmist tööandjat Meneni Par-Kyd. Suure tõenäosusega jookseb Pihlak platsile algkoosseisus.

Raimo Pajusalu koduklubi Roeselare Knack sõidab külla aga uustulnukale Antwerpeni Precurale.

Mullu pronksi pälvinud Euphony üritab tänavu teoks teha varasematel aastatel välja hõigatud, kuid seni nurjunud plaani seljatada kevadel üks tugevamatest Knack või Maaseiki Noliko.

«Meie trumpideks peaks olema serv, temporünnak ja blokk, miinusteks aga servi vastuvõtt,» lahkas 31-aastane ja 199 cm pikkune Pihlak. «Esimesed kaks nädalat sain treeningutel kõvasti vatti, sest kaks Belgia temporündajat olid seotud täiskasvanute ja juunioride koondisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles