Eeskujuks kõigile ärimeestele: Soome firmajuht annab sportivatele lastele üle miljoni euro

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome noorte jäähoki on maailmas kõrgel tasemel - tänavu jaanuaris krooniti noored soomlased kodupubliku rõõmuks U20 vanuseklassi maailmameistriks, kui Helsinkis peetud finaalis alistati Venemaa eakaaslased.
Soome noorte jäähoki on maailmas kõrgel tasemel - tänavu jaanuaris krooniti noored soomlased kodupubliku rõõmuks U20 vanuseklassi maailmameistriks, kui Helsinkis peetud finaalis alistati Venemaa eakaaslased. Foto: SCANPIX

Soome energiakompanii St1 enamusosanik ja juht Mika Anttonen raputas täna kohalikku spordiüldsust teadaandega, et annab vähekindlustatud peredest pärit jäähokipoistele ja -tüdrukutele spordiga tegelemiseks 1,1 miljonit eurot.

Iltalehti sõnul saab liit tänu suurannetusele toetada umbes 1500 last. «Aina rohkem peresid satub rahalistesse raskustesse ja miljon eurot on summa, mis nende perede lapsi tohutult aitab. Selline suuremeelne žest annab tõuke kogu Soome noortehoki arengule,» tunnustas Soome jäähokiliidu tegevjuht Matti Nurminen.

Anttonen andis lisaks teada, et kui raha jõuab edukalt õigete peredeni ja toetusi jagavad klubid järgivad kõiki nõudeid, võib ta samasugust annetust järgmiselgi aastal korrata. Nurmineni sõnul on jäähokiliit ise jaganud alates 2011. aastast vähekindlustatud perest pärit lastele 739 950 eurot. Kokku on nende aastate jooksul toetust saanud 1879 last ja noort.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles