Manchester Unitedi väärtus on viimase kaheksa kuuga tohutult langenud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester United on peatreeneri Louis van Gaal (keskel) käe all teinud vähikäiku.
Manchester United on peatreeneri Louis van Gaal (keskel) käe all teinud vähikäiku. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi on käimasoleva hooajaga kaotanud aktsiaturul oma väärtusest üle 500 miljoni euro. Sky Sportsi andmetel oli pühapäeval paar tundi pärast 0:3 kaotust Tottenham Hotspurile ühe Unitedi aktsia väärtus börsil 13,83 dollarit ehk 12,24 eurot.

United kohtus Tottenhamiga ka käimasoleva hooaja avavoorus ja selle augustikuise mängu eel oli aktsia hind umbes 25% kõrgem, täpsemalt 18,37 dollarit ehk 16,25 eurot. Viimase kaheksa kuu jooksul on Unitedi väärtus seega langenud 2,52 miljardilt eurolt 1,99 miljardile eurole. Kui Louis van Gaal 2014. aastal klubi peatreeneriks asus, oli Unitedi turuväärtus 818 miljonit eurot kõrgem kui praegu. Dollarites on sestap tehtud läbi peaaegu miljardi suurune langus.

Klubi aktsiahinda on tugevalt mõjutanud näiteks detsembris Meistrite liigast välja langemine. Seejuures on Unitedil pikaajalised lepingud paljude partnerite ja sponsoritega, mis tähendab, et sissetulekud tõusevad jätkuvalt. Aktsia hind on aga kõigi aegade madalaimas punktis – 2012. aastal turule sisenedes hinnati üks Unitedi aktsia 14 dollarile ehk 12,39 eurole.

Sel hooajal võib United Meistrite liigast üldse välja jääda, sest kaotus Spursile muutis neljanda koha püüdmise taas raskemaks. Praegu jäädakse viimasena Meistrite liigasse viival neljandal kohal olevast Manchester Cityst maha nelja punktiga, hooaja lõpuni jääb kuus kohtumist. Täna mängib United koduses karikasarjas veerandfinaali korduskohtumise West Ham Unitediga ja kui sellestki sarjast välja langetakse, lõpetatakse hooaeg taas ainsagi karikata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles