Aasta mäng: Kloppi klubide pöörane väravapidu lõppes Liverpooli dramaatilise edasipääsuga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa liigas pakkusid suurepärase etenduse peatreeneri Jürgen Kloppi endine ja praegune tööandja Dortmundi Borussia ja Liverpool. Veerandfinaali korduskohtumine lõppes Liverpooli 4:3 võiduga ja see tähendas edasipääsu koondseisuga 5:4 Liverpoolile. Võiduvärava lõi kohtumise esimesel lisaminutil Liverpooli keskkaitsja Dejan Lovren.

Mäng algas võõrsil avakohtumise 1:1 viiki mänginud Liverpooli jaoks šokiga, sest Henrik Mkhitaryan ja Pierre-Emerick Aubameyang viisid 5. ja 9. minutil löödud väravatega Dortmundi 2:0 juhtima. See tähendas, et viigist Liverpoolile edasipääsuks enam ei piisanud ja vajati vähemalt kolme väravat.

Esimese löömiseks kulus Divock Origil pärast teise poolaja algust vaid kolm minutit, kuid peagi vastas Dortmundi poolel Marco Reus. Liverpool ei olnud aga oma viimast sõna öelnud, sest 66. minutil oli täpne Philippe Coutinho ja 78. minutil Mamadou Sakho viigistas. Võiduväravat aeti taga lisaminutiteni, kui saabus Lovreni tähetund - kaitsja suunas tagumise posti juurest tsenderduse peaga Dortmundi väravasse ja vallandas rõõmupeo.

Ülejäänud veerandfinaalides alistas Donetski Šahtar kodus 4:0 Braga ja pääses kahe mängu kokkuvõttes kindla 6:1 paremusega edasi. Õhtu kõige õnnetum mees oli Braga kaitsja Ricardo Ferreira, kelle nimele märgiti protokollis kaks omaväravat. Villarreal oli võõrsil 4:2 parem Praha Spartast ja jõudis poolfinaali koondtulemusega 6:3.

Ainsana jäi normaalaja järel võitja selgumata Sevilla ja Athletic Bilbao duellis, sest kui avamängu oli võõrsil 2:1 võitnud Sevilla, siis kordusmängu normaalaja võitis sama tulemusega Athletic. Mäng läks seega lisaajale, kus samuti väravaid ei löödud, ent kohtunik jagas koguni seitse kollast kaarti.

Penaltiseerias vedasid esimesena närvid alt Athleticu neljandat lööjat Beñat Etxebarriat, kes saatis pehme löögi otse Sevilla väravavahi David Soria käte vahele. Ehkki Sevilla viimase lööja Kevin Gameiro penalti eel puhkes keskringis kahe meeskonna mängijate vahel korraks lausa rüselus, suutis Gameiro pea külmana hoida ja viis ristnurga suunatud täpse löögiga Sevilla viimase meeskonnana edasi. Poolfinaalpaarid loositakse reedel Eesti aja järgi kell 13.30, kohe pärast Meistrite liiga poolfinaalide loosi.

Euroopa liiga veerandfinaalid

Liverpool - Dortmundi Borussia 4:3 (kokkuvõttes 5:4)

Väravad: 48. Origi, 66. Coutinho, 78. Sakho, 90.+1. Lovren - 5. Mkhitaryan, 9. Aubameyang, 57. Reus

Donetski Šahtar - Braga 4:0 (kokkuvõttes 6:1)

Väravad: 25. pen Srna, 43. ov Ferreira, 50. Kovalenko, 73. ov Ferreira

Praha Sparta - Villarreal 2:4 (kokkuvõttes 3:6)

Väravad: 65. Dockal, 71. Krejci - 5., 49. Bakambu, 43. Castillejo, 45.+1. ov Lafata

Sevilla - Athletic Bilbao 1:2 (kokkuvõttes 3:3, pen 5:4)

Väravad: 59. Gameiro - 57. Aduriz, 80. Garcia 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles