Jalgpalli otsepilt: hooaja üllataja Tammeka jäi kodus Nõmme Kaljule alla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga 8. vooru avasid senise hooaja suurüllataja Tartu Tammeka ja tabelijuht Nõmme Kalju. Postimehe telemängu võitis kindlalt Kalju, kes alistas Tammeka võõrsil koguni 3:0.

Maximilliano Ugge viis Kalju juba 14. minutil juhtima, aga pikka aega püsis seis sama. 71. minutil tegi Karl Mööl Kalju poolt seisuks 2:0 ja lõppskoori vormistas Ats Purje kolmandal üleminutil. Kalju on kaheksa mänguga kogunud 19 punkti ja on tabelis esimesel kohal, Tammeka on 14 punktiga neljas.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Nõmme Kalju

Reedel, 15. aprillil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tammeka on hooaja algusega kogunud juba 14 punkti ja löönud 12 väravat. Viimati oldi tänu Kevin Rääbise väravale võõrsil 1:0 üle Pärnu Linnameeskonnast, keda võis hooaja eel lugeda üheks tartlaste peamiseks konkurendiks.

Nädala keskel lunastati ka Evald Tipneri karikasarjas pääs nelja parema hulka, kui kodus alistati 2:0 Tõrva JK. Negatiivse poole pealt ehmatas tartlasi Martin Jõgi mängueelne haigushoog, samuti pidi juba 17. minutil väljakult lahkuma kogenud Kristjan Tiirik. Poolfinaalis ootab tartlasi ees järjekordne vastasseis Floraga, kellelt Lillekülas tänavu korra juba viigipunkt kätte saadi.

Kalju sai samal ajal karikasarja veerandfinaalis võõrsil 0:1 lüüa Sillamäe Kalevilt ja langes seega karikakaitsjana konkurentsist. Liigatabelis ollakse aga seitsme vooru järel liidrid – tõsi, Levadia jääb vaid ühe ja Infonet kahe punkti kaugusele. Kaks punkti lahutab Kaljust ka Tammekat, kellel on seega võidu korral võimalik vähemalt päevaks liigatabelis esikohale tõusta. Viimati küttis Kalju kodus 6:0 sauna Narva Transile.

Tänavu vaid ühe kaotuse saanud Tammeka on suutnud Kaljut läbi aegade kõrgliigas võita ainult korra – see juhtus 2008. aasta aprillis, kui Kalju oli äsja kõrgseltskonda tõusnud ja meeskonnad seal esmakordselt kohtusid. Tartlaste 2:1 võidumängus lõi otsustavaks osutunud värava Kristjan Tiirik, olles ühtlasi mõlema meeskonna toonastest koosseisudest ainus mees, kes veel tänagi klubisse kuulub. Järgmisest 31 liigakohtumisest on Tammeka suutnud saada vaid kaks viiki, ülejäänud vastasseisud on lõppenud Kalju võiduga.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Tulemas väga raske seeria ja Kaljuga mäng on alustuseks kindlasti paras pähkel. Loodame, et suudame esimeses kodumuru mängus oma toetajaid rõõmustada ja tabeliliidreid üllatada!»

Tammeka kaitsja Kevin Anderson: «Esimene mäng Tamme staadionil tugeva vastasega. Lähme täie tõsiduse ja keskendumisega mängima. Me ei anna ühtegi ruutmeetrit vastastele hingamiseks ega söötmiseks, oma kodus tuleb võidelda veelgi suurema hingestatusega. Publik tuleb ka kindlasti head lahingut vaatama ja loodame ka seda meeskonnaga pakkuda!»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Tammeka on tegemas suurepärast hooaega ning kindlasti tahavad nad seda jätkata. Võõrustame Tammekat väga heal ajal, kuna oleme tabeliliidrid ning meie motivatsioon on kõrgel. Kindlasti innustab see ka fänne mängule tulema!»

Kalju keskkaitsja Maximiliano Ugge: «Ma tean, et sel hooajal on nad vähemalt siiani palju paremini mänginud ning teinud suurepäraseid tulemusi. Kuna ma seda meeskonda nii hästi ei tunne, keskendun rohkem meie mängule ning läheme maksimaalset tulemust püüdma. See on meie jaoks äärmiselt oluline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles