Malelegend Karpov tuleb Eestisse mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Karpov.
Anatoli Karpov. Foto: SCANPIX

Neljapäeval ehk päev enne Paul Kerese 95. sünniaastapäeva ning rahvusvahelise kiirmaleturniiri «Meenutades Paul Kerest» algust annab Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses Eesti legendi mälestuseks simultaani mitmekordne maailmameister Anatoli Karpov.

2005. aastal ka kiirmaleturniiril «Meenutades Paul Kerest» osalenud Karpov seekord turniiril kaasa ei löö, kuid annab simultaani 16 laual, vastasteks Eesti tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelased.

Neljapäeval kell 12 algaval simultaanil üritavad Karpovi üle mängida teiste seas kirjanikud Tarmo Teder, Kalle Käsper, näitleja Sulev Teppard, filmimees Kaupo Kruusiauk ja mitu muusikut Vanemuise teatrist.

Kirjanik Ülo Tuuliku algatatud kultuuriürituse «Kummardus Paul Keresele» raames esineb Anatoli Karpov ka mitmes vestlusringis ja kohtub Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvesega. Kindlasti kujuneb «Kummardus Paul Kerese» üritustesarja raames tähelepanuväärseks legendaarse Ungari suurmeistri Lajos Portischi loeng «Kuidas oli võimalik võita Paul Kerest» Malemajas neljapäeval kell 12.

«Väga rõõmustav on nii kuulsate külaliste saabumine Tallinna, mis näitab, et Paul Kerest ei ole unustatud,» osutas Ülo Tuulik.

Tänavuse kiirmaleturniiri «Meenutades Paul Kerest» säravaim osaleja on FIDE edetabelis 24. kohal paiknev Hispaania kodakondusega Aleksei Širov.

Kodustele malehuvilistele pakub kindlasti huvi, kuidas esineb mälestusturniiril Jaan Ehlvest ning 2010. aasta Eesti parimaks maletajaks tunnistatud Aleksandr Volodin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles