Korjus ja Blomstedt said uue sarja avaetapil teise koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Renault Sport / Facebook

Renault Sport Trophy sarjas avastardi teinud Kevin Korjus sai Aragoni ringrajal toimuva avaetapi esimeses sõidus koos rootslase Frederik Blomstedtiga teise koha. Pro-klassis teenis Korjus aga viienda koha punktid.

Mullu loodud Renault' sportautode sarja punktisüsteem tundub esmapilgul keerukas, ent süvenedes tegelikult küllaltki lihtne. Sarjas peetakse igal etapil laupäeviti 70 minuti + ühe ringi pikkune kestvussõit (Endurance Race) ja pühapäeviti 25 minuti + ühe ringi pikkune sprindisõit (Sprint Race). Igasse tiimi kuulub kaks sõitjat, profisõitja staatuses (Pro) olev Korjus jagab R-ace GP tiimi autot amatöörsõitjana (Am) võistleva Blomstedtiga. Punktiarvestust peetakse kolmes arvestuses, milleks on Endurance, Pro ja Am.

Laupäevases Endurance-sõidus käivad roolis nii profid kui ka amatöörid – pooltel etappidel alustab esimesena Pro-sõitja ja annab seejärel järje üle Am-sõitjale, pooltel etappidel on järjekord vastupidine. Finišijoone ületamise järel jagatakse punkte tiimile, kuid ühtlasi lüüakse pooletunnise sõidu järel, kui avaneb boksipeatuste aken, punktiarvestus lukku ka Pro- või Am-arvestuses – vastavalt sellele, kumb sõitja sel etapil kestvussõitu alustab.

Tänases avasõidus oli Korjuse kord startida ning kolmandalt positisioonilt rajale pääsenud eestlane tegi väga hea lähte, jõudes avakurvi esimesena. Paraku läks Korjuse pidurdus seejärel pikaks ja ta langes viiendale kohale, kust ei suutnudki järgneva poole tunniga boksipeatuste akna avanemise ehk vahetuse üleandmise ja punktiarvestuse lukkulöömise ajaks tõusta. Vastavalt eespool kirjeldatud valemile teeniski Korjus seega täna Pro-kategoorias viienda koha punktid.

Auto üle võtnud Blomstedt tegi aga amatööride seas head sõitu ja tõstis R-ace'i Renault' ruudulipu langemise hetkeks teiseks. Sõidu võitis ajatrahvist hoolimata Team Marc VDS EG tiimi Soome-Saksa sõitjatepaar Markus Palttala ja Fabian Schiller, edestades lõpuprotokollis Blomstedti 5,535 sekundiga. Kolmas oli Strakka Racingu tiimis sõitev paar Lewis Williamson-Tim Sugden, kaotades võitjatele 26,951 sekundit.

Homme on kavas 25 minuti + ühe ringi pikkune sprindisõit, mille puhul reeglid on märksa lihtsamad, sest seal on Am-klassi ja Pro-klassi sõitjatel kavas eraldi stardid ning vastavalt kogutakse oma klassi arvestuses ka eraldi punkte. Aragonis algab Am-klassi sõit Eesti aja järgi kell 11.45 ja Pro-klassi sõit kell 16.15. Sealgi stardib Korjus kvalifikatsioonis välja sõidetud kolmandalt kohalt.

Sõite näitab otsepildis Renault Sporti Youtube'i kanal ning sealt on kordusena leitav ka tänane täispikkuses sõit.

Foto: Renault Sport / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles