Eesti kulturismi- ja fitnessikoondis võitis mainekalt Rootsi võistluselt neli medalit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas ja Raigo Kuusnõmm.
Ott Kiivikas ja Raigo Kuusnõmm. Foto: Erakogu.

16. aprillil toimus Rootsis, Malmös, mainekas kulturismi- ja fitnessivõistlus Sweden Grand Prix. Eestit esindas 14 sportlast. Kokku tuuakse koju 4 medalit. 

Kulturismis võistlesid Ott Kiivikas (Reval Sport) ning tema õpilane Raigo Kuusnõmm (Sparta Spordiklubi). Kiivikas võitis -90kg kaaluvate meeste seas kuldmedali ning Kuusnõmm klassis -80kg hõbeda. Mehed said koos seista ka absoluutselt parima kulturisti valimisel, kus Kiivikas sai auväärse teise koha. Mõlemad mehed osalesid samal turniiril ka eelmisel aastal ning nii nagu ka sellel aastal, sai Kiivikas kulla ning Kuusnõmm hõbeda. 

Hõbemedal läks ka Andra Vagurile (Spordikeskus Teras), kes saavutas alles teist korda välisvõistlusel osaledes bikiinifitnessi pikkuskategoorias -169cm teise koha. Samas kategoorias võistlesid ka Agne Kiviselg (Spa ja Sport spordiklubi) ja Ene Tomingas (My Fitness), kes pääsesid poolfinaalidesse. Lõplikud poolfinaalide kohad selguvad hiljem.

Bodyfitnessis näitas eriti head vormi Tatyiana Pudovkina (HC GYM) ning tasuks selle eest pronks. Samuti tegi hea tulemuse samas kategoorias võistelnud Gea Taalvelt (Spa ja Sport spordiklubi), kes saavutas viienda koha.

Klassikalises kulturismis võistlesid Siim Savisaar (TÜ ASK) ja Peep Reinart (Sparta Spordiklubi). Savisaar sai pääsu finaalidesse ning saavutas neljanda koha, Reinart pidi leppima poolfinaalidega.

Rannafitnessis astusid üles kategoorias -178cm, Kert Kaljula (Sparta Spordiklubi) ning +182cm, Kuido Jõgisalu (Spa ja Sport spordiklubi) ja Hans Hiiuväin (Fittest klubi). Kõik mehed pääsesid võistlema poolfinaalidesse. Finaalini võistles Kuido Jõgisalu, kes saavutas kuuenda koha.

Järgmisel nädavahetusel võistleb Eesti koondis väga suures koosseisus Läti Lahtistel Meistrivõistlustel Riias ning maikuu viimasel laupäeval Eesti Karikavõistlustel ja Balti Matšil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles