Hooaja parima turniiri teinud Tolmoff on ühe jalaga Rios

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Kristjan Teedema

Sulgpallur Kati Tolmoff sai Peruus 17 500 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril 3.-4. koha. Olümpiale pürgiv Eesti esireket võitis teel poolfinaali nelja vastasest sealhulgas endast maailma edetabelis kõrgemal asuvaid Natalia Perminovat (BWF 56.) Venemaalt ja Kristina Gavnholti (BWF 37.) Tšehhist.

Poolfinaalis kohtus Tolmoff võistlustel teise paigutusega ameeriklanna Iris Wangiga, kelle maailma edetaebli koht on 34. Tolmoff asetseb sel nädalal 80. tabelireal. Kuigi Tolmoff oli peale esimest kaotatud geimi lähdal mängu viimisele kolmandasse otsustavasse geimi, väljus kohtumisest võitjana Wang tulemusega 21:14, 23:21.

Poolfinaalikoht Peruus on Tolmoffi jaoks sel aastal seni parim tulemus. Nelja parema hulka jõudis Tolmoff ka kodusel Euroopa karikaetapil jaanuari alguses, kuid Peruu turniir on kategooria võrra kõrgem suurema auhinnaraha ja jagatavate edetabelipunktidega.

Võistlusega lisanduvad maailma edetabeli punktid peaksid eestlanna viima järgmisel nädalal väga lähedale viimasele olümpiapääsmele. Olümpiapiletid jagatakse 1. mai maailma edetabeli põhjal. Punktilisa hankimise võimalus on kaheksa aastat tagasi Pekingis võistelnud Tolmoffil veel järgmisel nädalal Hollandis ja aprilli viimasel nädalal Prantsusmaal Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles