Positiivse dopinguproovi andnud poksitäht tõestab süütust valedetektoriga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucas Browne pärast Ruslan Tšagajevi alistamist WBA meistrivööga.
Lucas Browne pärast Ruslan Tšagajevi alistamist WBA meistrivööga. Foto: SCANPIX

Märtsi alguses poksi WBA üliraskekaalu meistrivöö võitnud, ent pärast matši positiivse dopinguproovi andnud Lucas «Big Daddy» Browne on astunud enda nime puhastamiseks kõikvõimalikke samme. Viimase käiguna läbis 36-aastane Browne edukalt valedetektori testi, vahendab portaal Boxingnews24.com.

Groznõis peetud tiitlimatšis venelasest Ruslan Tšagajevist jagu saanud Browne on ise seni väitnud, et võis matši eel süüa ühes Venemaa restoranis liha, milles leidus keelatud aineid. Browne’i ja tema promootori Hatton Promotionsi väitel tõestab valedetektori testi edukas läbimine, et poksija ei kasutanud keelatud aineid teadlikult. WBA pole siiani otsustanud, kas austraallane võib meistrivöö alles jätta või ootab teda karistus.

«Mul on hea meel, et valedetektor tõestas – räägin tõtt. Tulemus ei ole minu jaoks üllatav, sest olen alati olnud puhas sportlane. Saabusin Groznõisse puhta sportlasena ja tean, et ei teinud sealviibimise ajal midagi valesti. Ei maksa unustada, et nõudsin ise matšieelset VADA (Voluntary Anti-Doping Association ehk vabatahtlik antidopinguliit – toim) kontrolli,» rõhutas Brown ametlikus teadaandes. «Valedetektori test on järjekordne samm minu süütuse tõestamise suunas.»

Browne’i jaoks oleks WBA tiitlist ilmajäämine ränk hoop ja võistluskeeld tähendaks vanust arvestades ilmselt ka tema tipp-poksija karjääri lõppu. Hetkeseisuga on tal võimalik leppida kokku kohtumisi poksimaailma tõeliste suurnimedega nagu David Haye, Tyson Fury, Anthony Joshua või Deontay Wilder. Tõenäoliselt peaks Browne siiski enne kaitsma tiitlit 43-aastase kunagise tiitlipretendendi Fres Oquendo vastu, kes pole samas juba pea kaks aastat võistelnud. Viimati kaotas Oquendo 2014. aasta juulis samuti Groznõis vastuolulisel moel 12 raundis kohtunike otsusega Tšagajevile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles