Bulgaaria kolmikhüppaja sai meldooniumi-keelust priiks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriela Petrova.
Gabriela Petrova. Foto: SCANPIX

Mullu Euroopa sisemeistrivõistlustel naiste kolmikhüppes hõbemedali võitnud bulgaarlanna Gabriela Petrova sai dopingukaristusest lahti, teatas Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF).

Petrova kehast leiti 6. veebruaril võetud proovis südamerohtu meldooniumit, mille tarvitamine on alates 2016. aasta algusest keelatud. Eelmisel nädalal teatas Rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA), et nad ei suuda tõestada, kui kaua meldoonium kehas püsib ja nii võivad osad sportlased keelu alt vabaneda.

Esimesed atleedid ongi n-ö ahelatest vabaks saanud. Reedel vabanesid keelu alt 14 Venemaa ja Gruusia sportlast, sealhulgas Gruusiale maadluses olümpiahõbeda toonud Davit Modzmanašvili ja EM-hõbe Beka Lomtadze.

Nüüd oli 23-aastase Petrova kord, kes lõpetas enda sõnul meldooniumi tarvitamise juba 2015. aasta detsembris. «Saan lõpuks ometi rahulikult hingata. See on teade, mida olen juba ammu oodanud,» rääkis ta Guardiani vahendusel.

Kokku on meldooniumit leitud üle 170 sportlase dopinguproovidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles