Taaramäe pärast õnnetust: uue stiiliga üle auto kapoti, suunatuld siin ei tunnistata (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein taaramäe
Rein taaramäe Foto: Rein Taaramäe / Facebook

Katjuša rattatiimi kuuluv Rein Taaramäe lõpetab 45 päeva kestnud Sierra Nevada laagri. Facebooki postituses teeb ta laagris toimuvast kokkuvõtte ning tutvustab fännidele ka oma täpset päevaplaani. Selgub, et šokolaadi ja kohvi kombinatsioon töötab ratturi jaoks omamoodi dopinguna. «Tavaliselt läheb kaks kohvi suhkruga ja KitKati šokolaadi. See kombo töötab nagu mingi dopingulaadne värk. Boost on garanteeritud,» kirjutab ta.

Üle pidi elama ka ühe tõeliselt äreva hetke, kui Taaramäe autoga kokku põrkas. «Elan nagu kolumbialane siin mäe otsas...Kolm korda läks trennis rehv puruks, ühe korra kukkusin. Täitsa uus stiil, üle auto kapoti, juhil oli küll topelt pidevjoon ja suunatuld siin üldse ei tunnistata. Nii see vasakpööre tehti. Mina olin just autost mööda tuhisemas. Õnnetuste eest pole me kuskil ühiskonnas kaitstud,» kirjeldas Taaramäe.

Taaramäe toob huvilisteni ka laagris näidatud tulemusi: «Kaheksa korda treenisin TT rattaga, kõige kõrgem punkt oli 2600 meetrit, maksimaalselt oli tõusumeetreid 4923, pikim tõus oli 36 km, suurim keskmine võimsus kuue tunni jooksul oli 299 vatti, 30 minuti jooksul 398 vatti, ühe minuti jooksul 514 vatti, kümne minuti jooksul 442 vatti, maksimaalne pulss oli 168L, pikim treening kestis seitse tundi ja 11 minutit, oli ka üks puhkepäev.»

Taaramäe kirjeldab ka oma päevaplaani:

*Äratuskella ei pane!

*Esiteks läheb raadiost peale Sky Plusi hommikumöla...

*Hommikul alati kohv ja puder!

*Trenni võtan alati kaasa ise tehtud võilevakese moosi ja võileivakese singi-juustuga, banaani, proteiinibatooni, spordijoogi ja lisapulbri uute pudelite jaoks. Seitse tundi kestva trenni jooksul läheb viis kuni kuus liitrit spordijooki.

*Trenn algab tavaliselt kell 11.

*Trenni alguses toimub mäest alla sööstmine, maksimaalne kiirus tõuseb 90 km/h ringi, laskumise pikkus on 26 km...

*Kui treening on üle nelja tunni siis tuleb poolteist kuni kaks tundi enne treeningu lõppu söögipaus teha. Tavaliselt läheb kaks kohvi suhkruga ja KitKati šokolaadi. See kombo töötab nagu mingi dopingulaadne värk. Boost on garanteeritud.

*Trenni lõpp kulgeb ülesmäge 26 km.

*Pärast treeningut väike proteiinisheik mandlipiimaga ja midagi magusat (kui trenn on üle nelja tunni).

*Lõunasööki ei tee, tavaliselt jõuan trennist kella 17-19 ajal. Seega ainult õhtusöök - pasta, liha, juurvilju...

*Kell 20 AK ja Sport Sport...

*Kell 22 Vaataks ühe filmi...

*Kell 00 Zzzzzz....

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles