Peaaegu pime jooksja tahab Boltiga Rios mõõtu võtta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea Tahte mängude 100 meetri jooks.(Vasakult) Courtney Williams, Antoine Adams, Jason Smyth, Bruno Matsenjwa ja Joshua Jeremiah.
Hea Tahte mängude 100 meetri jooks.(Vasakult) Courtney Williams, Antoine Adams, Jason Smyth, Bruno Matsenjwa ja Joshua Jeremiah. Foto: SCANPIX

OLÜMPIA. Peaaegu pime sprinter Jason Smyth tahab koos sprindikuningas Usain Boltiga Rio olümpial võidu joosta ja üritab OM-normi täita. Põhja-Iiri jooksja on kiireim paraolümpiasportlane, kelle 100 meetri isiklik rekord on 10,22 ja kelle käes on T13 klassi 100 ja 200 meetri jooksu maailmarekordid. Ta võistleb ka T12 klassis.

Mainitud võistlusklassides võistlevad tugeva nägemispuudega sportlased, Smythi nägemisest on Stargardti tõve tõttu alles vaid umbes 10 protsenti. Ta ei saa tavainimese kombel raamatuid lugeda, telekat vaatab ta nina vastu ekraani. Uutes kohtades Smyth üksinda liikuda ei saa. Nägemise kaotas ta juba 8-aastaselt.

Londoni olümpiale pääs jäi Smythi jaoks vaid 0,04 sekundi kaugusele. Järgneva paari nädala jooksul püüab põhja-iirlane USAs Rio olümpia 100 meetri normi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles