Ametisse asusid Eesti legend ja Soome spetsialist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobrelutsule kingiti pensionilemineku puhul kiiktool ja pensionitunnistus.
Indrek Tobrelutsule kingiti pensionilemineku puhul kiiktool ja pensionitunnistus. Foto: Eero Vabamägi

Lõppenud laskesuusatalvel kerkis MK-sarjas eestlastest kõige edukamaks 23-aastane Kalev Ermits, kes on juba aastaid teinud koostööd soomlasest suusatreeneri Ilkka Luttuneniga. Järgmisest hooajast juhendab Luttunen juba kogu Eesti koondist. Lisaks toodi tiimi juurde Indrek Tobreluts, kes hakkab silma peal hoidma eestlaste laskmisel. Varem Eesti koondisel sel ametikohal täiskohaga treenerit  ei olnudki. 

Lõppenud hooajal vastutas laskmise eest soomlane Asko Nuutinen ja füüsilisel ettevalmistusel hoidis silma peal Kalmer Tramm. Siiski oli samal ajal tegev ka Luttunen, kes Ermitsa kõrval juhendas veel Rene Zahknat. Kahe noore mehe positiivne kogemus soovitakse nüüd üle kanda kogu koondisele.

Sportlaste jaoks oli tulevikku silmas pidades lisaks oluline, et tiimil oleks ka täiskohaga lasketreener, kes oleks võistkonnaga alati kaasas. Seda rolli asub nüüd täitma Tobreluts. Nimeka soomlase Luttuneni palkamine ja täiskohaga lasketreeneri tiimi juurde toomine nõuab senisest rohkem raha ja see õnnestus saada Eesti Olümpiakomitee solidaarsusfondist. «See rahaline tugi aitas. Muidu oleks tulnud vastu võtta mõni teistsugune otsus,» täpsustas Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja. «Muudatus juhendajate osas tuleneski sellest, et meil tekkis võimalus tugevdada treenerite struktuuri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles