Sõõrumaa: Seal, kus Sõõrumaa käe külge paneb, on alati muutused

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK täiskogu hääletas uut presidenti
EOK täiskogu hääletas uut presidenti Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Urmas Sõõrumaa hinnangul on Eesti spordi tervis parem kui sporditegevust korraldaval organisatsioonil. Seepärast peab ta oma peamiseks ülesandeks parandada organisatsiooni juhtimist.

«Rio olümpiale on meil minemas suur hulk sportlasi ja see näitab meie spordi taset,» sõnas Sõõrumaa. «Mina olen aga eelkõige täiskogu poolt moodustatud täitevkomitee juht, kes korraldab täitevkomitee tööd, suhtleb partnerite ja liikmetega. Täitevkomitee korraldab aga läbi sekretariaadi kogu organisatsiooni juhtimist. Esimesel täitevkomitee istungil ongi peamine rollide jaotamine ja edasiseks tööks vajalike komisjonide moodustamine.» 

Pärast valimisi tehti kriitikat sinu meeskonnaks oleva täitevkomitee suhtes, kust leiab paljude arvates kahtlasi nimesid: Oliver Kruuda, kellel on probleeme maksuametiga, Mati Alaver, keda seostati dopinguteemadega, ning Mihhail Kõlvart, kes on leidnud märkimist kurikuulsas kapo aastaraamatus. Kas sa ei pelga, et võttes need mehed oma meeskonda, saad kaasa ka korraliku taaga?

Kavatsen spordijuhina olla selle poolt, et süüdi mõistab kohus, mitte meie. Puusalt tulistava ajakirjanduse hinnangutega ei kavatse ma kaasa minna, siis ma kaotan oma näo täiesti ära.

Minu jaoks on Oliver Kruuda spordimetseen, kellel on siiani jätkunud teravaid tähelepanekuid, mida ma kavatsen ära kasutada. Lisaks on ta ka alaliidu juht. Mati Alaver on oma silmaringi ja jõulisusega mees, kes saab anda palju meie treenerite teemaga tegelemisele – seni käis selles vallas ka üks paljas plämmerdamine ja mämmerdamine. Mina pole Alaveri süüdimõistja, vaid pean temast väga lugu. Sama on Mihhail Kõlvartiga, kellel on võitluskunstide ringkondades uskumatult suur autoriteet. Minu üks idee oli sport kooli ja tema vastutab Tallinnas just koolide eest. Miks mitte siis teda kasutada? Pealegi ma isegi ei mäleta, milles kapo teda süüdistas.

Kas oli ka neid, keda tahtsid oma meeskonda saada, aga kes millegipärast loobusid?

Oli ikka. Lisaks tahan vabandada nende ees, keda ma oleksin tahtnud täitevkomiteesse võtta, kuid ei saanud. Valimistel saadud võit oli ju tegelikult ilus, kuid selle ilu nimel tuli teha teatud käike. Malenuppudega ei saa mängida nipsu, vaid aru peab saama ka malekäikudest, ning võidu nimel tuli arvestada paljude asjadega. Pidin langetama kiireid otsuseid.

Kui palju võtsid sa kampaania käigus oma õlule lubadusi?

Lubasin olla tubli. Mõned väiksemad alaliidud, kes kulutavad peamise energia selleks, et leida aastamaksu tasumiseks paar tuhat eurot – lubasin sellest maksust vabastada. Hakaku sporti tegema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles