Meistriliiga 9. voor: Flora vajab võitu ja väravaid, Kalju võõrustab Paidet

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora mängijad väravat tähistamas.
FC Flora mängijad väravat tähistamas. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliigas tõmmatakse selle nädalavahetusega joon alla esimesele mänguderingile – veerand hooajast ongi juba selja taga. 9. voorus võõrustab Pärnu Linnameeskond tiitlikaitsjat FC Florat, tabelijuht Nõmme Kalju võtab aga kodusel Hiiu staadionil vast Paide Linnameeskonna. Lisaks nendele Postimehe telemängudele on vastamisi Levadia ja Tammeka, eelmises voorus võiduarve avanud Narva Trans võõrustab Infonetti ja Sillamäe Kalev võtab vastu Rakvere Tarva.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – FC Flora

Reedel, 22. märtsil kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Esmakordselt kodusele pärismurule pääsev Pärnu alustas hooaega võiduga Rakvere Tarva üle, ent need on jäänud siiani ka pärnakate ainsateks punktideks. Veelgi enam, järgnenud seitsmes kaotusmängus on löödud vaid üks värav! Viimati jäid Marko Lelovi hoolealused Narvas 0:4 alla sealsele Transile, kelle jaoks oli tegu hooaja esimese võiduga.

Väravate löömisega on hädas olnud ka tiitlikaitsja Flora – kui arvata maha kohtumised Rakvere Tarva ja Narva Transiga, on ülejäänud kuuest mängust võrku sahistatud vaid kahes. Viimati ei suudetud Paides murda sealset Linnameeskonda, kes mängis enam kui tund aega ühemehelises vähemuses. Kaotusseisust välja võideldud 1:1 tulemus tähendas Florale neljandat järjestikust viiki, võiduta ollakse juba viis mängu järjest.

Liigatabelis on Flora sestap 11 punktiga alles kuuendal kohal, eeldatavatest põhikonkurentidest Nõmme Kaljust, Levadiast ja Infonetist jäädakse maha juba vastavalt kaheksa, seitsme ja kuue punktiga. Kahest järgnevast mängust on kuus punkti Florale kohustuslikud, muidu libisevad rivaalid juba liialt kaugele. Eelmisel hooajal võideti pärnakate vastu kõik neli mängu, lüües seejuures kokku tervelt 14 väravat.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Meie ülesandeks jääb väljakul individuaalsete mängusituatsioonide lahendamine ning iga mänguga eksimuste arvu minimaliseerimine. Väga tähtis on võistkondlik toetus igale mängijale. Selge on see, et FC Flora on selles mängus favoriit, aga mäng algab jälle nullist ja ka meil on plaan, kuidas see mäng oma kasuks kallutada.»

Pärnu kaitsja Rauno Tutk: «Mäng Floraga tuleb raske, eriti psühholoogiliselt, sest eelnevad mängud on oma jälje jätnud samas, kui suudame omale pandud ülesanded väljakul täita, siis võib loota positiivsemat tulemust.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Pärnuga kohtuma minnes on sõnum selge: uskugem endasse, usaldagem endid ja teineteist ning seiskem endi eest. Pärnu-suguse meeskonna vastu ei saa teistmoodi minna.»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Võõrsil mängud Pärnuga on alati olnud rasked. Rünnakul peame oma võimalused ära realiseerima ning targalt mängides saavutame ka soovitud tulemuse.»

Mullu sai Flora kõigis neljas mängus Pärnust jagu. FOTO:
Mullu sai Flora kõigis neljas mängus Pärnust jagu. FOTO: Foto: Mailiis Ollino

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – Paide Linnameeskond

Laupäeval, 23. märtsil kell 19.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Nõmme Kalju ei ole sel hooajal näidanud ülemäära säravat mängu, ent rahulikult tegutsedes on kerkitud liigatabeli liidriks. Edu võtmeks on olnud nii hea kaitse kui ka hea rünnak – enda võrku on lastud lüüa vaid neli palli, ise on aga vastastele löödud 19 väravat, mis teeb Kaljust hetkeseisuga liiga kõige resultatiivsema meeskonna.

Viimati oldi 3:0 üle Tartu Tammekast ning just «kohustuslikud» punktid on tänavu kindlalt ära korjatud. Paide pole aga kindlasti lihtsate vastaste killast ning mullu suutsid nad Kaljule kõvasti peavalu valmistada. Kalju võitis esimese mängu kergelt, teises vajati kolme punkti kindlustamiseks aga juba Reginaldi iluväravat mõni minut enne kohtumise lõppu. Suvise karikafinaali pööras Kalju 2:0 tulemusega enda kasuks, kolmas omavaheline liigakohtumine kujunes aga hooaja mänguks, mille Paide võitis lõpuks uskumatuna kõlava skooriga 5:4. Neljandas kohtumises võttis Kalju revanši, ent taas kõige napima 1:0 skooriga.

Paide alustas tänavust hooaega kolme kaotusega, ent pärast seda pole kellelegi alla vannutud. Kolme võidu järel tuldi eelmises voorus välja raskest seisust, kui Flora vastu jäädi juba 25. minutil väljakule kümnekesi, ent võideldi siiski välja 1:1 viik. Viimase nelja mänguga on Paide löönud vastastele 13 väravat – sellest enamat on senise hooajaga suutnud vaid kaks meeskonda – ja kerkinud liigatabelis viiendaks, edestades isegi Florat.

Paide poolel ei saa mõistagi kaasa teha Martin Ustaal, kes eelmises voorus Flora vastu väljakult eemaldati. Kollaste kaartide tõttu jääb aga kohtumisest eemale ka kaitseliini tugitala Taavi Rähn.

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Kalju-Paide on huvitav mäng, sest alistasime nad karikafinaalis ning seejärel kaotasime Premium liigas 4:5. Hooaja algus oli neile raske, kuid nad on oma mängu käima saanud, kuid me oleme tabeli liidrid ning tahame seda jätkata.»

Kalju väravavaht Vitali Teleš: «Paide viigistas viimases mängus Floraga, me ei saa neid kindlasti alahinnata. Oleme võitude lainel ning teame, et konkurendid hingavad kuklasse. Ootame publikut Hiiu staadionile mängule.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Esimese ringi viimane mäng on tabeliliidriga. Paide eelmise vooru mäng Floraga nõudis meestelt väga palju lisaenergiat, sest suurema osa ajast olime kümnekesi. Laupäeval saab otsustavaks, kuidas mehed on nii vaimselt kui füüsiliselt taastunud!»

Paide kapten Lauri Varendi: «Järgmine tugev vastane Kalju on hooaega hästi alustanud ja seda kajastab ka nende positsioon liigatabelis. Meie eelmine mäng Floraga näitas, et Paide vastu on kõigil raske. Meeskond on kõvasti tööd teinud, mäng-mängult muutume veel paremaks ja igale kohtumisele läheme ainult võidumõtetega. Kindlasti tuleb põnev lahing ja ootame platsi äärde palju kaasaelajaid, kellele kõva emotsioon anda!»

Pall on seni Kalju ründajate suhtes lahke olnud. FOTO:
Pall on seni Kalju ründajate suhtes lahke olnud. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

FC Levadia – Tartu Tammeka

Reedel, 22. märtsil kell 19.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Levadia on liigas jätkuvalt ainus kaotuseta meeskond ja jääb liidrist Kaljust maha vaid punktiga. Seejuures on vaid Rakvere Tarvast ja eelmise vooru vastast Sillamäe Kalevit kostitatud kahe väravaga, enamikus mängudes on Levadia piirdunud ühe tabamusega. Edu võtmeks on kindel kaitseliin, sest endale on lastud lüüa vaid kaks väravat, mis on mõistagi ka liiga parim näitaja.

Sillamäe vastu olid täpsed Siim Luts ja teist kohtumist järjest vastaseid väravaga kostitanud Igor Morozov. Levadia ründajad ei ole veel hoogu sisse saanud ja see kõlab vastaste jaoks kurjakuulutavalt. Värav on siiani löömata näiteks Rimo Hundil, samuti kaks mängu Levadia särgis pidada jõudnud Alan Gatagovil. Mängukeelu alt on jälle vaba ka Anton Mirantšuk.

Hooaega võimsalt alustanud Tammeka toodi eelmises voorus maa peale, kui Nõmme Kalju naasis Tartust kindla 3:0 võiduga. Sellegipoolest püsivad tartlased liigatabelis jätkuvalt neljandal kohal, ent mängugraafik on karm – ees ootavad kaks järjestikust mängu Levadiaga ning pooleteise kuu jooksul kohtutakse pea eranditult tabelitippudega.

Mängus Kalju vastu ei leidnud Tammeka löögid teed väravasse. FOTO:
Mängus Kalju vastu ei leidnud Tammeka löögid teed väravasse. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Meie reedene vastane Tammeka näitas kõikide vastastega kohtudes head meeskonnamängu ning enesekindlust. Peame olema valmis väga võitluslikuks kohtumiseks ega tohi vastast grammigi alahinnata. Meie mängupilt on vaikselt paranenud, viimases kohtumises Sillamäel lõime kaks väravat ja suutsime taas taga nulli hoida. Nagu ikka peame ees momente looma ja need väravateks realiseerima, pöörates samas tähelepanu kaitsetööle, et vastase kiired vasturünnakud varakult kahjutuks teha. Meie eesmärgiks on alati kolm võidupunkti!»

Levadia keskkaitsja Luc Landry Tabi Manga: «Meil on hea meeskond. Mängime tugeva vastasega ja tahame kohtumise võita. Ootame fänne meile kaasa elama!»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Tuleb põnev mäng väga tugeva vastasega.»

Tammeka ründaja Tristan Koskor: «Eelmise nädala mängus toodi meid maa peale tagasi, kui kaotasime kodupubliku silme all 0:3. Meeskond on siiski väga tahtmist täis ja kurjad. Levadiale kolme punkti me mitte mingil juhul ei anna. Väga korralik kodutöö ja ettevalmistus on tehtud. Tahame tulla Kadrioru staadionilt pea püsti ja teadmisega, et andsime endast maksimumi ja midagi varuks ei jäänud.»

Narva Trans – FC Infonet

Laupäeval, 23. märtsil kell 13.00 Narvas FAMA kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Narva Trans vabanes eelmises voorus lõpuks koormast, kui võeti selle hooaja esimene võit. Seni oli narvakatel tabelis kirjas vaid neli viigipunkti, ent Pärnu Linnameeskonnast saadi kodus jagu koguni 4:0. Liigatabelis on Trans siiski endiselt seitsme punktiga kaheksandal kohal, võrdsetel punktidel lähirivaali Sillamäega.

Kui aga Narva lõpuks oma kaitse pidama saab, võib neilt oodata kiiremat tõusu. Koos Pärnule löödud nelja väravaga on piirilinlastel tänavu kirjas juba 14 väravat, mis annab neile resultatiivsuse arvestuses kõrge kolmanda koha jagamise. Samas on neile löödud juba koguni 20 väravat ja sellest lahkemad on seni olnud vaid Rakvere Tarva kaitsjad.

Infonet naasis eelmises voorus võidurajale, kui Rakvere Tarvas alistati 4:1. Lisaks neljale löödud väravale kolistati korduvalt ka väravaraame, kahel korral sai jala valgeks Vladimir Voskoboinikov ning korra oli taas täpne kaitsjast väravamasin Offosu Appiah, kellel on kirjas juba neli tabamust. Liigatabelis jääb Lasnamäe võistkond liidrist Kaljust maha kahe ja teisel kohal olevast Levadiast ühe punktiga.

Infonet leidis eelmises voorus taas väravasoone. FOTO:
Infonet leidis eelmises voorus taas väravasoone. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Pärast esimest võitu ei tohiks alla anda. Vastane on väga tõsine. Peame analüüsima eelmises mängus tehtud vigu. Kui oskame neid parandada, siis kõik saab korda. Loodame meie poolehoidjate toetuse peale.»

Transi kaitsja Nikita Savenkov: «Infonet on väga tugev vastane, kes vajab eri tähelepanu ning lisapingutust meie poolt. Mängime ainult võidule ja usume, et koduseinad aitavad meid!»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Vastane on hoos ning kodumängudes mängivad nad väga innukalt. Püüame mängida oma ründavat jalgpalli ja sealjuures olla maksimaalselt kindlad kaitses. Soovime lõpetada esimese ringi niisamuti kui seda alustasime.»

Infoneti ründaja Artur Rättel: «Nagu on näidanud hooaja algus, võib iga meeskond üllatada. Mõlemad meeskonnad on saanud tagasi võidureele. Üritame jätkata samas tempos nagu hooaja algul ja lähme igat järgnevat mängu võitma.»

Sillamäe Kalev – Rakvere Tarvas

Laupäeval, 23. märtsil kell 16.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Sillamäel on liigatabelis jätkuvalt seitse punkti ja see ei anna neile enamat seitsmendast kohast. Viimati jäädi kodus 0:2 alla Levadiale, ent kui Sillamäe jaoks on sel hooajal üldse vastaseid, kellega mängides ollakse selged soosikud, on üheks selliseks kindlasti Tarvas. Rakvere meeskond suutis seejuures oma esimese ja seni ainsa punkti võtta aga just Ida-Virumaal, kui Narva Transilt saadi kaotusseisust kätte 2:2 viik.

Tegu on ka Tarva senise hooaja ainsa kõrghetkega, sest ülejäänud seitse mängu on meeskond kaotanud. Viimati löödi küll 1:4 kaotusmängus Infonetile oma selle hooaja viies värav, kuid Tarva enda väravavõrk on kaheksas kohtumises sahisenud 28 korral ehk keskmiselt 3,5 korda mängus.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tarvas on meie jaoks uus vastane isegi kui asub ta tabelis allpool, ei tohi teda allahinnata. Meil on vaja parandada oma seisu tabelis ning laupäeval on meil hea võimalus selleks. Tuleb päris huvitav mäng, kuna võidupunktid on vajalikud mõlemale võistkonnale.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Kolmas kodumäng järjest on meie ees ning seekord vastane on Tarvas. Päris huvitav mäng tuleb, kuna Tarvasega me siiamaani ei ole mänginud. Aga valmistume selleks nagu iga teiseks ning tahame rõõmustada kodupublikut võiduga.»

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Esimese ringi viimane mäng. Liigatabelist on näha, et oleme seni jäänud teistele meeskondadele alla. Eelkõige individuaalselt. Premium liigas ei jäeta võimalusi kasutamata nagu Esiliigas. Üritame aga oma vaimu hoida ja leida stabiilsuse. See ja iga järgminegi mäng anname enda maksimumi. Pärast kohtumist on näha, kas sellest piisas või mitte. Jätkuvalt on meil vigastatuid palju, aga õnneks on esimesed mehed juba tagasi tulemas.»

Tarva väravavaht Mihhail Kolesnikov: «Hooaeg on alanud meie jaoks väga kurvalt. Oleme teinud lapsikuid vigu, mida Premium liiga meeskonnad ära kasutavad. Olen aga kindel, et suudame juba lähitulevikus näidata, et oleme võimelised mängima punktidele. Kuna laupäeval on telemäng, siis on meie motiveeritus topeltkõrge. Teame, et Sillamäe on tugev sats, kes aga pole leidnud veel stabiilsust. Lähme väravat lööma ja vähemalt punkti järele!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles