Kalju alistas tulises lahingus Paide ja tõusis liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas alistas Nõmme Kalju 1:0 Paide Linnameeskonna ja tõusis liiga liidriks. Kalju jäi küll 41. minutil vähemusse, kuna punase kaardi sai Damiano Quinteri, kuid vaatamata sellele mindi 63. minutil Jorge Rodrigueze väravast juhtima. Vähemuses Paide ei suutnud eriti ohtlikke olukordi tekitada ja minut enne matši jäid ka nemad kümnekesi, kuna teise kollase kaardi teenis Vjatšeslav Zahovaiko. Kalju on nüüd 22 punktiga meistriliiga liider. Infonet kaotab neile kahe ja Levadia kolme punktiga. 

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – Paide Linnameeskond

Laupäeval, 23. märtsil kell 19.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Nõmme Kalju ei ole sel hooajal näidanud ülemäära säravat mängu, ent rahulikult tegutsedes on kerkitud liigatabeli liidriks. Edu võtmeks on olnud nii hea kaitse kui ka hea rünnak – enda võrku on lastud lüüa vaid neli palli, ise on aga vastastele löödud 19 väravat, mis teeb Kaljust hetkeseisuga liiga kõige resultatiivsema meeskonna.

Viimati oldi 3:0 üle Tartu Tammekast ning just «kohustuslikud» punktid on tänavu kindlalt ära korjatud. Paide pole aga kindlasti lihtsate vastaste killast ning mullu suutsid nad Kaljule kõvasti peavalu valmistada. Kalju võitis esimese mängu kergelt ja pööras ka maikuise karikafinaali 2:0 tulemusega enda kasuks. Teises liigamängus vajati kolme punkti kindlustamiseks aga juba Reginaldi iluväravat mõni minut enne kohtumise lõppu ning kolmas omavaheline liigakohtumine kujunes hooaja mänguks, mille Paide võitis lõpuks uskumatuna kõlava skooriga 5:4. Neljandas kohtumises võttis Kalju revanši, ent taas kõige napima 1:0 skooriga.

Paide alustas tänavust hooaega kolme kaotusega, ent pärast seda pole kellelegi alla vannutud. Kolme võidu järel tuldi eelmises voorus välja raskest seisust, kui Flora vastu jäädi juba 25. minutil väljakule kümnekesi, ent võideldi siiski välja 1:1 viik. Viimase nelja mänguga on Paide löönud vastastele 13 väravat – sellest enamat on senise hooajaga suutnud vaid kaks meeskonda – ja kerkinud liigatabelis viiendaks, edestades isegi Florat.

Paide poolel ei saa mõistagi kaasa teha Martin Ustaal, kes eelmises voorus Flora vastu väljakult eemaldati. Kollaste kaartide tõttu jääb aga kohtumisest eemale ka kaitseliini tugitala Taavi Rähn.

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Kalju-Paide on huvitav mäng, sest alistasime nad karikafinaalis ning seejärel kaotasime Premium liigas 4:5. Hooaja algus oli neile raske, kuid nad on oma mängu käima saanud, kuid me oleme tabeli liidrid ning tahame seda jätkata.»

Kalju väravavaht Vitali Teleš: «Paide viigistas viimases mängus Floraga, me ei saa neid kindlasti alahinnata. Oleme võitude lainel ning teame, et konkurendid hingavad kuklasse. Ootame publikut Hiiu staadionile mängule.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Esimese ringi viimane mäng on tabeliliidriga. Paide eelmise vooru mäng Floraga nõudis meestelt väga palju lisaenergiat, sest suurema osa ajast olime kümnekesi. Laupäeval saab otsustavaks, kuidas mehed on nii vaimselt kui füüsiliselt taastunud!»

Paide kapten Lauri Varendi: «Järgmine tugev vastane Kalju on hooaega hästi alustanud ja seda kajastab ka nende positsioon liigatabelis. Meie eelmine mäng Floraga näitas, et Paide vastu on kõigil raske. Meeskond on kõvasti tööd teinud, mäng-mängult muutume veel paremaks ja igale kohtumisele läheme ainult võidumõtetega. Kindlasti tuleb põnev lahing ja ootame platsi äärde palju kaasaelajaid, kellele kõva emotsioon anda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles