Fotod: nokaudikuningas saatis järjekordse vastase kiirelt põrandale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Profipoksi keskkaalu valitseja Gennady Golovkin Kasahstanist näitas läinud ööl taas võimu, kui ta alistas Californias Inglewoodis peetud tiitlimatšis ameeriklase Dominic Wade’i. Golovkin nokauteeris Wade’i juba teises raundis. Kokku käis Wade teises raundis põrandal kolmel korral.

34-aastase Golovkini valduses on WBA (Super), IBO, WBC ja IBFi keskkaalu meistrivööd. Golovkin on nüüdseks võitnud kõik karjääri 35 matši ning neist 32 nokaudiga. Seejuures on ta viimased 22 matši võitnud nokaudiga.

Tiitlikaitsjana on ta ringist võitjana väljunud nüüd 16 korda järjest. Keskkaalu rekordiks on legendaarse Bernard Hopkinsi 20 järjest kaitstud tiitlit.

Golovkin pistis vähem kui 6 minutit kestnud matši eest taskusse 2 miljonit USA dollarit. Golovkini populaarsus on USAs praegu aina tõusteel ja teda peetakse võitmatuks nagu Mike Tysonit enda parematel päevadel.

Siiski pole Golovkin saanud veel ühtegi nn suurmtši, mille vastu oleks tekkinud globaalne huvi. Tõenäoliselt võiks selleks matšiks olla duell mehhiklase Canelo Alvarezega.

25-aastane Alvarez teeb tegusid aga kergkeskkaalus ja seni vaieldakse selle üle, et kumma kaalukategooria järgi mehed peaksid ringi astuma. Alvarez on karjääri jooksul pidanud 48 matši, millest on kirjas 46 võitu, 1 viik j 1 kaotus. Ainus kaotus pärineb Floyd Mayweather juuniorilt. Arvestades, et Alvarez tõmbab Mehhiko kõige populaarsema poksijana kõvasti raha läbi tasuliste spordikanalite, siis on läbirääkimistel jõupositsioonil ikkagi Alvarez. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles