Mainekas USA telekanal: Eesti kolmikud teevad Rio olümpial ajalugu (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Luiged Zürichi EMil kaks aastat tagasi.
Õed Luiged Zürichi EMil kaks aastat tagasi. Foto: Mihkel Maripuu
  • Rio olümpial joostakse naiste maraton 14. augustil!

Augustis peetavateks Rio olümpiamängudeks on naiste maratonijooksus OM-normi täitnud eestlannad Leila, Liina ja Lily Luik. Olümpiamängude ajaloolaste teatel saavad neist Rios starti asudes esimesed kolmikud, kes korraga olümpial võistlustulle asunud.

Olümpiamängude ajaloolaste statistikaga tutvunud mainekas USA telekanal NBC märkis, et seni ei ole olümpiamängudel ühel alal kolmikud korraga starti asunud.

Esimesena täitis OM-normi (2:45.00) Liina Luik, kes sai mullusel Pekingi MMil kirja aja 2:39.42. Seejärel täitias Lily Luik 15. novembril Valencia maratonil ajaga 2:40.26 OM-normi ja viimasena sai 17. aprillil Hamburgi maratonil ajaga 2:42.11 OM-normist jagu Leila Luik.

1985. aasta 14. oktoobril sündinud Luiged olid kolmekesi korraga stardis ka kaks aastat tagasi Zürichis peetud EMil. Toona sai Liina Luik 29., Leila Luik 43. ja Lily Luik 47. koha.

Rio mängudel on naiste maraton kavas 14. augustil.

Õed Luiged Zürichi EMil kaks aastat tagasi. Foto:
Õed Luiged Zürichi EMil kaks aastat tagasi. Foto: Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles