Retrovideo: 20 aastat tagasi leidis Eesti jalgpallikoondise mängus aset ajalooline sündmus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiður Guðjohnsen FC Barcelona särgis.
Eiður Guðjohnsen FC Barcelona särgis. Foto: SCANPIX

37-aastane Islandi jalgpalliäss Eiður Guðjohnsen pallis karjääri tippaastatel Londoni Chelseas ja FC Barcelonas, kuid jalgpalliajalukku on ta läinud Eesti koondisega peetud maavõistlusmänguga.

Täpselt 20 aastat tagasi kohtusid Kadrioru staadionil maavõistluses Eesti ja Island ning tolles kohtumises kuulus islandlaste algrivistusse praeguse jalgpallitähe isa Arnór Guðjohnsen. Tolle matši teisel poolajal tehti aga jalgpalliajalugu, kui Arnór Guðjohnseni asemel tuli vahetusest mängu tema poeg Eiður Guðjohnsen.

Mullu Hiina kõrgliigas Shijiazhuang Ever Brighti ridades mänginud Eiður Guðjohnsen pallib sel hooajal Norra kõrgliigas Molde särgis. Vanameister on osalenud Molde kõigis kuues kohtumises ja saanud kirja ka värava.

Endiselt kuulub ta ka Islandi koondise koosseisu. Sel suvel ootab Islandit ees EM-finaalturniir, kuhu kvalifitseeruti esmakordselt.

Vaata videot islandlasest ründaja Instagrami kontolt.

Eiður Guðjohnsen Islandi koondise särgis. Foto:
Eiður Guðjohnsen Islandi koondise särgis. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles