Vanameister Valentino Rossi nihutas etapivõiduga taas rekordnumbreid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

Hispaanias Jerezis peetud MotoGP sarja tänavusel neljandal etapil jäi konkurentidele löömatuks itaallane Valentino Rossi, kes noppis seeläbi oma karjääri 87. võidu motoringrajasõidu MMi kõrgeimas klassis.

Yamahal sõitev Rossi startis kümnekuulise pausi järel taas parimalt kohalt ja lõpetas etapi esikohaga alates mullu augustist kestnud võidupõua. Rossi suutis terve distantsi vältel tõrjuda meeskonnakaaslase Jorge Lorenzo katseid talle kannule jõuda ning edestas hispaanlast lõpuks 2,386 sekundiga. Kolmandana lõpetas Marc Marquez Hondal, kaotades Rossile 7,087 sekundiga.

Avaetapil Qataris neljanda koha saanud, seejärel Argentinas poodiumile kerkinud, kuid eelmisel etapil Austinis kukkunud ja katkestanud Rossi hoiab MM-sarja üldarvestuses kolmandat kohta. Liider on 82 punktiga Marquez, kellel on seni kirjas kaks võitu ja kaks kolmandat kohta. Lorenzo on 65 punktiga teine, Rossi on nelja etapiga kogunud 58 punkti.

Karjääri jooksul on Rossi nüüd 500cc/MotoGP sarjas võitnud 87 etappi, mis tähtistab rekordit. Kõigis võistlusklassides on tal kirjas 114 etapivõitu ning selles arvestuses on temast üle vaid 15-kordne maailmameister, 122 etappi võitnud legendaarne Giacomo Agostini.

Foto: Jorge Guerrero/AFP
Foto: CRISTINA QUICLER/AFP
Foto: CRISTINA QUICLER/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles