Rekordi püstitanud NBA valitsejate suur mure: Curry vigastas õnnetult põlve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlve vigastanud Stephen Curry lahkub teise poolaja alguses väljakult.
Põlve vigastanud Stephen Curry lahkub teise poolaja alguses väljakult. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA valitsev meister ja põhiturniiri võitja Golden State Warriors elas play-off'i avaringi neljandas kohtumises Houston Rocketsi vastu üle ehmatava hetke, kui meeskonna tähtmängija Stephen Curry märjal põrandal libises ja paremat põlve väänas.

Curry libastus avapoolaja lõpusekunditel kohas, kus äsja oli kukkunud Houstoni leedulasest ääremängija Donatas Motiejunas. Avamängus hüppeliigesele liiga teinud ning teise ja kolmanda kohtumise vahele jätnud Curry lonkas riietusruumi, proovis teise poolaja alguses väljakule naasta, ent tegi külgsuunaliste liikumiste järel valugrimassi, raputas pingi suunas pead ja siirdus tagasi riietusruumi.

Warriors võitis mängu Curry puudumisel ülikindlalt 121:94. Seejuures tabati kolmepunktijoone tagant 40 teelesaadetud viskest 21, mis on NBA play-off'ide uus rekord. Klay Thompson tõi võitjatele 23 ja Andre Iguodala 22 punkti, Draymond Green lisas 18 punkti. Poolajapausile viigiseisus läinud, ent seejärel teise poolaja 27 punktiga kaotanud Rockets tabas vaid viis kaugviset, kodumeeskonna parimaks kerkis 19 punkti ja 15 lauapalliga Dwight Howard. James Hardeni arvele kanti 18 punkti, ent Rocketsi üks liidreid tabas väljakult vaid neli viset.

Warriors juhib seeriat võitudega 3:1 ja võib edasipääsu tagada kolmapäeval, kui peetakse seeria viies kohtumine. Curry vigastuse tõsidus selgub lähipäevadel.

Spurs sammus esimesena edasi

Esimese meeskonnana jõudis aga play-off'i avaringist edasi San Antonio Spurs, kes võitis Memphis Grizzliest neljandas kohtumises 116:95 ega loovutanud neljamängulises seerias vastasele ühtegi võitu. Seeria viimaseks jäänud mäng pöörati enda kasuks kolmanda veerandajaga, kus tehti sisse 18-punktiline edu.

Spursile tõi Kawhi Leonard 21 punkti, Tony Parker viskas 16 ja LaMarcus Aldridge 15 punkti. Vigastusest kõvasti räsitud Memphise parim korvikütt oli seekord 26 punktiga Lance Stephenson, nii Matt Barnes kui ka Zach Randolph viskasid mõlemad 15 ning Vince Carter 14 punkti. Spurs jääb konverentsi poolfinaalis vastast ootama Oklahoma City Thunderi ja Dallas Mavericksi vastasseisust, Thunder juhib nelja mängu järel 3:1.

Kawhi Leonard (palliga) oli taas Spursi võtmemängija. FOTO: Scanpix
Kawhi Leonard (palliga) oli taas Spursi võtmemängija. FOTO: Scanpix Foto: Justin Ford/USA Today Sports
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles