Sikaste karjäär Prantsusmaal on igaveseks läbi

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Sikaste.
Kristjan Sikaste. Foto: Liis Treimann.
Eesti koondise diagonaalründaja Kristjan Sikaste esimene, Prantsusmaa klubis Rennes'i Etudiantsis sai läbi enne, kui see alatagi jõudi – arstide poolt tuvastatud tervisehäired ei luba Sikastel Euroopa ühes tugevamas liigas ametlikke mänge alustada.

Eelmisel nädalal läbitud kohustuslik arstlik kontroll tuvastas Sikastel südameanomaalia ja reeglite kohaselt ei väljasta Prantsuse alaliit mängijale arstide heakskiiduta litsentsi, kirjutab volley.ee.

Kokkuvõttes võib väita – kui prantslased tervisekontrolli osas muudatusi sisse ei vii, pole Sikastel sinna liigasse kunagi asja.

Selle nädala keskel uuringu tulemustest teada saanud Sikaste tuleviku kohal püsivad küsimärgid.

«Ei teagi, mida teha,» tunnistas Sikaste. «Üks võimalus on riski vältimiseks spordiga lõpparve teha. Teine variant on vähemalt vähemalt üks aasta EM-finaalturniiri silmas pidades täiega edasi panna.»

Võrust pärit 24-aastane ja 199 cm pikkune sportlane oli oma südame eripärast teadlik, kuid nüanssidesse pole ta laskunud.

«Mingi näitaja on normist väljas,» selgitas Sikaste. «Siiani olen aastas korra kontrollis käinud ja kuna testi tulemused on püsinud muutumatutena, pole oma pead sellega vaevanud. Mul pole südamega kunagi probleeme olnud. Ei tunne, et midagi valesti oleks.»

Tulevikuplaane hakkab Sikaste tegema pärast homset kohtumist Etudiantsi juhtkonnaga. Ta pole veel pöördunud mänedžeri poole palvega uut töökohta otsida.

Kuna Prantsuse meistrivõistlused algavad juba järgmisel laupäeval, on Etudiantsil diagonaalründaja leidmisega tuli takus. Järgmisel nädalal saabub testimisele Eesti ekskoondislane, eelmisel hooajal Kreeka liigas Ateena Milonis leiba teeninud Pavel Kružajev.

Vähemalt teoreetiliselt on võimalik, et Sikaste võib naasta oma eelmise koduklubi Tallinna Selveri ridadesse. Näis, kas läheb käiku volley.ee spekulatsioon, et Sikaste asemele saadetakse Etudiantsi Argo Meresaar.

«Praegu ei oska midagi öelda. Pean esmalt Sikastega rääkima,» lausus täna hommikul Tamperes peetud treeningmängus sealsele Isku-Volleyle 1:3 kaotanud Selveri peatreener Avo Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles