55-protsendine kasv: tennises kolme kuuga 48 kihlveopettuse kahtlust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis.
Tennis. Foto: SCANPIX

TENNIS. Tennises toimuvaid kihlveopettusi uuriv organisatsioon The Tennis Integrity Unit (TIU) on selle aasta esimese kolme kuuga saanud juba 48 teavitust kahtlaste panustamiste kohta. Eelmise aasta samal ajal oli selliseid teateid 31 ehk kasv on märgatav: 55 protsenti. Kokku saadi 2015. aasta jooksul 246 vastavat teavitust.

Sel aastal on tennises kogu maailmas peetud 24 110 profimatši, seega neist vaid 0,2 protsenti on kihlveokontorite poolt kahtlaseks tunnistatud.

«Iga teavitus, mis TIU saab, saab uuritud kui indikaator võimalikule pettusele. Teavitus tähendab, et midagi ebaausat võib olla toimunud, ent ei tähenda seda automaatselt,» teatas TIU oma avalduses. TIU sai ühe teavituse Austraalia lahtistelt ja ühe naiste WTA-turniirilt, ülejäänud viited kahtlastele mängudele saadi Futuresi ning Challengeri tasemega turniiridelt, vahendas BBC. Ühtegi konkreetset mängu ega mängijat avalikult ei mainitud. Ka ei täpsustatud, mitu uurimist algatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles