Kas Meistrite liigas näeb lõpuks suurt finaali?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Karim Benzema on viimasel ajal olnud hädas vigastustega, kuid täna peaksid mehed olema rivis.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Karim Benzema on viimasel ajal olnud hädas vigastustega, kuid täna peaksid mehed olema rivis. Foto: SCANPIX

Meistrite liigas on viimastel aastatel domineerinud peamiselt kolm klubi: FC Barcelona, Müncheni Bayern ja Madridi Real. Vaadates eelmist kuut hooaega, on kõik kolm viiel juhul jõudnud välja poolfinaali. Huvitaval kombel pole nad selle aja jooksul aga kordagi omavahel finaalis kohtunud.

Sel hooajal on Barcelona konkurentsist langenud ja nimetatud kolmikust on poolfinaalis Bayern ja Real. Kuna Bayern läheb pääsu eest finaali vastamisi Madridi Atleticoga ja Real kohtub Manchester Cityga, on vähemalt praegu võimalus, et lõpuks näeb Meistrite liigas ka finaali, kus esikohamänguni on jõudnud kaks viimaste aastate valitsejat.

Vaadates nelja Meistrite liigas poolfinaali jõudnud meeskonda, võib Bayerni ja Reali puhul kindlalt väita, et kõik alla võidu on nende jaoks ebaõnnestumine. ManCity ja Atletico on poolfinaali jõudmisega end juba ületanud, kuid samas on mõlemas meeskonnas piisavalt kvaliteeti, et võidelda tiitli nimel lõpuni.

«Meistrite liiga tähendab klubile absoluutselt kõike. See on igal hooajal meie prioriteet,» valgustas Reali ründeäss Gareth Bale uefa.com-ile klubis valitsevat mentaliteeti. «Oleme sarja ajaloo kõige edukam klubi (Real on võitnud kümme tiitlit). Esimest korda klubi uksest sisse astudes saad kohe aru, kui oluline on Meistrite liiga Realile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles