Ülipikk Anna Kajalina tuleb esimest korda Eesti koondisesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kajalina.
Anna Kajalina. Foto: legavolleyfemminile.it

Eesti naiste võrkpallikoondis alustas ettevalmistust 20.-22. maini Tallinnas toimuvateks 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri esimese valikringi mängudeks.

Rahvusnaiskonda ootab ees enam kui kolmenädalane laager Murastes, lisaks osaletakse järgmise nädala lõpus kontrollturniiril Leedus. Kokku osaleb laagris 17 koondislast, kellest seitse mängivad klubivõrkpalli välisliigades. Eesti tippklubidest on TTÜ/Tradehouse’ist koondises viis pallurit ja Kohila Võrkpalliklubist kolm mängijat, lisaks veel Liis Noormets Tartu Ülikool/Eedenist ja Silvia Pertens Audentese SG/Noortekoondisest.

«Valikuga olen rahul, mõni äraütlemine on olnud, aga Eesti paremik on kohal. Need, kes on hooaja välisliigades äsja lõpetanud või veel mängimas, liituvad koondise tegemistega nädal-paar hiljem,» lausus koondise peatreener Marko Mett. Esmakordselt esindab Eesti rahvusnaiskonda Prantsusmaa kõrgliigas palliv 203 sentimeetri pikkune diagonaalründaja Anna Kajalina. Seni on ta Eesti eest väljakul käinud vaid noorteklassis. Saint-Raphaël var Volleyballis mängiv Kajalina jätkab täna Prantsusmaa meistriliiga poolfinaalseeriat, kus vastaseks on Paris Saint-Cloudi naiskond.

Alanud naistekoondise laager kulmineerub 20.-22. maini Audentese spordikeskuses toimuva turniiriga, kus 2017. aasta EM-finaalturniiri esimeses valikringis minnakse vastamisi Luksemburgi, Rootsi ja Taaniga. Järgmisse ringi pääseb kvarteti võitja ja kahe neljaliikmelise grupi parem teise koha omanik. «Meie eesmärk on kindlasti edasipääs järgmisse ringi,» sõnas Mett. Kui avaring on edukas, jätkub EM-i pääsme püüdmine sügisel toimuvas valiksarja teises ringis.

Rahvusnaiskonna abitreener on Argo Arak, lisaks on noorematele kolleegidele nõuga abiks Andrei Ojamets. Koondise füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Indrek Verro, mänedžer ja statistik on Mihkel Sagar.

Rahvusnaiskonna kandidaadid:

Sidemängijad: Kaisa Bahmatsev (TTÜ/Tradehouse), Julija Mõnnakmäe (Kohila VK), Liis Noormets (Tartu Ülikool/Eeden)

Diagonaalründajad: Anna Kajalina (Saint-Raphaël var Volleyball, Prantsusmaa), Liis Kullerkann (SWE Volley-Team Erfurt, Saksamaa), Kertu Laak (Kohila VK)

Nurgaründajad: Polina Bratuhhina-Pitou (Terville’i Florange, Prantsusmaa), Anu Ennok (Pfeffingeni SM’Aesch, Šveits), Kristine Miilen (Rovaniemi Woman Volley, Soome), Nette Peit (Union Sportive de Villejuif, Prantsusmaa), Silvia Pertens (Audentese SG/Noortekoondis), Kaisa Õunpuu (TTÜ/Tradehouse)

Temporündajad: Eliise Hollas (Pieksämäki Volley, Soome), Maali Kanemägi (TTÜ/Tradehouse), Eliisa Peit (Kohila VK)

Liberod: Mari-Liis Graumann (TTÜ/Tradehouse), Kristi Nõlvak (TTÜ/Tradehouse)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles