Hillsborough tragöödia põhjustasid politsei eksimused

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillsborough õnnetuses hukkunutele pühendatud lipp.
Hillsborough õnnetuses hukkunutele pühendatud lipp. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpalliklubi fännide ning Hillsborough tragöödias hukkunute perekondade küsimused said täna 27-aastat hiljem Inglismaal vandekohtult vastused.

Esialgu teostatud uurimisest selgus hiljem, et politseinikud proovisid 96 inimese surmaga lõppenud juhtunut kinni mätsida ja süüdistasid jalgpallifänne. 2009. aastal, kui tragöödiast möödus 20 aastat, algatati juhtunu osas uus uurimine ning kokku pandud komisjon leidis, et 96st hukkunust 41 oleksid võinud pääseda eluga, kui neile oleks õigeaegselt pakutud meditsiinilist abi. Seoses uute leidudega otsustati uurimist jätkata ning täna andis Inglismaal vandekohus vastuse 14 küsimusele.

Kohus leidis, et fännide surm oli põhjustatud politsei tegevuse ning tegematuse tõttu. Nimelt ei valmistunud politsei mänguks piisavalt ette ning ka matši ajal antud korraldused olid valed. Prokuratuur kaalub võimalust algatada kriminaalasi süüdlaste vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles